Poslouchat country znamená žít country . . .

My tři a Klára

19.11.2012 16:28

Olomoucká sestava o které jsem psal a která se objevuje znovu. Tak si připomeňme, kdo My tři a Klára je?

Je to sestava muzikantů, která hraje a zpívá zhudebnělé texty olomouckého básníka J.K. Hrubého. Jak název vypovídá, je složena ze tří muzikantů a zpěvačky, která se překvapivě jmenuje Klára.

Autorem hudby je Josef „Palec“ Kadlec, který vedle muziky dodal i něco ze svého textařského šuplíčku. Vznikly písničky, které skupina odprezentovala v básnických pásmech autora k příležitosti vydání sbírek poezie a které nyní skupina předkládá v samostatných pořadech.

Josefa Kadlece mnozí znají ze skupiny Přátelé Olomouc a jak sám Palec říká, působení v této kapele není konec skupiny Přátelé, jen se jedná o něco jiného v novém složení.

Skupina My tři a Klára vystoupí 20.11.2012 v 18,00 hodin v Příkazech v „Hanáckém skanzenu“, kde na jaře tohoto roku proběhlo první veřejné vystoupení kapely. A hned 22.11.2012 vystoupí se stejným programem v „Muzeu umění“ a to od 19,00 hodin.

Na závěr jen něco málo o muzikantech skupiny:

Klára Klepáčková – zpěv; herečka Moravského divadla, představitelka význačných rolí ve hrách  Markéta Lazarová, Stavitel Solness, Když se zhasne a mnoha jiných hrách olomouckého divadla . Získala také ocenění jako nejlepší herečka činohry olomouckého divadla za sezonu 2011-2012.Klárka se pro zpívání nadchla a stala se naší velmi dobrou kamarádkou.

Petra  Zsigraiová – flétna ;  Hraje řadu let v dívčí flétnové skupině Black Ladies, komorním kvartetu,občas oživí svou flétnou písně olomoucké skupiny Přátelé, se kterou nahrála dvě CD  a nově s námi.

Josef Kadlec  - zpěv,kytara ; leadr skupiny Přátelé , kterou vede a pro kterou za 15 let vytvořil spoustu písníček , z nichž ty nejlepší jsou zaznamenány na dvou CD – Třetí zuby a Pozvání. Ve zhudebňování básní Jirky Hrubého našel novou inspiraci a ve výsledných písničkách je to vidět resp. slyšet.

Zdeněk Dohnal – kontrabas; člen skupin - Přátelé, jazzového tria Blue Canisters a symfonického orchestru při sboru Salve. Má rád hudbu bez žánrového omezení  a  schází mu jen hrát v cimbálovce.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010