Poslouchat country znamená žít country . . .

My tři a Klára

08.06.2012 12:00

Josefa „Palce“ Kadlece znám jako kapelníka olomouckých Přátel, trampského uskupení, které patří mezi ty skupiny, kde hudebníci ví a znají o životě již hodně. Muzikanti spíše zralého věku mají za sebou již spoustu životních osudů, takže jim písničky a hudební projev věřím. Prostě hrají sobě pro radost a zároveň i pro své kamarády a fanoušky.

A mají vedle dobrého soundu ještě cosi navíc. Schopného autora, který umí napsat pěknou písničku a oslovit s ní posluchače. To je deviza, která Přátele posouvá o hodný kousek před ostatní, podobně dobře hrající kapely, byť pouze s věcmi převzatými. Tím autorem je Palec a pokud písně neznáte, zalogujte se na stránky Přátel a pár si jich poslechněte.

Palec se však vydal další cestou, a to je motto dnešního příspěvku. Dostal jsem do mailu jeho pozvánku a představení skupiny My tři a Klára, která je další a novým projektem a má své specifikum.

Nechme ale promluvit přímo Palce, o kapele a celém projektu mne zaslal  . . .  cituji

MY TŘI A KLÁRA - skupinka, jak vypovídá název, je složena ze tří muzikantů a zpěvačky, která se překvapivě jmenuje Klára.

Pro vznik skupiny, byla podnětem básnická tvorba olomouckého básníka J.K.Hrubého , jehož básně zhudebnil Josef Kadlec. Vzniklé písničky jsme měli možnost prezentovat v básnických pásmech k příležitosti vydání sbírek poezie nebo např. recitálu s významným olomouckým hercem Františkem Řehákem.

Protože nám bylo líto nechat vzniklé písničky v šuplíku, rozhodli jsme se je prezentovat v samostatných pořadech,  na které Vás tímto srdečně zveme.

Něco o muzikantech:

Klára Klepáčková – zpěv; herečka Moravského divadla, představitelka význačných rolí ve hrách  Markéta Lazarová, Stavitel Solness, Když se zhasne a mnoha jiných hrách olomouckého divadla . Klárka se pro zpívání nadchla a stala se naší kamarádkou.

Lucie Hausknechtová – flétna ; čerstvá maturantka, která  udělala přijímací zkoušky na Ježkovu konzervatoř v Praze  a bude dále studovat flétnu  na této prestižní škole. Hraje řadu let v dívčí flétnové skupině Black Ladies, komorním kvartetu a nově s námi.

Josef Kadlec  - zpěv,kytara ; leadr skupiny Přátelé , kterou vede a pro kterou za 15 let vytvořil spoustu písníček , z nichž ty nejlepší jsou zaznamenány na dvou CD – Třetí zuby a Pozvání. Ve zhudebňování básní Jirky Hrubého našel novou inspiraci a ve výsledných písničkách je to vidět resp. slyšet.

Zdeněk Dohnal – kontrabas; člen skupin - Přátelé, jazzového tria Blue Canisters a symfonického orchestru při sboru Salve. Má rád hudbu bez žánrového omezení  a  schází mu jen hrát v cimbálovce.

My tři a Klára vedle představení koncertují a nejbližší akce se uskuteční 19. června 2012 – v úterý od 19,00 hodin, Dům umění Olomouc v hudebním pořadu Souznění.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010