Poslouchat country znamená žít country . . .

Mohelnický dostavník – hudební reportáž, díl první

10.09.2012 14:13

K fotoreportáži, kde na fotky Tonyho jsem Vás upozornil druhý den po Dostavníku včetně všech výsledků soutěží a ocenění, se objevuje v éteru reportáž hudební.

Sandy Nosek a jeho pořad Na cestě se hned prvním možným vysíláním po Dostavníku k němu vrací s precizností sobě vlastní, kterou známe z jeho reportáží o Zahradě, Festivalu Slunce a nebo reportáží z Dostavníku či jiných akcí.

Den po dni, kapelou po kapele Sandy mapuje Dostavník, ke každé skupině přidá pár informací a písničku, která ji reprezentuje. Můžete si tak zavzpomínat a připomenout třeba za pár týdnů či hned, jak na Dostavníku bylo a ti, co letos nepřijeli, mají přehled o veškerém dění a atmosféře.

Taktéž si vlastně můžete připomenout staronové či zcela nové skupiny hlavně z regionu, udělat si obrázek o muzice, kterou hrají, o úrovni jejich hry a o tom, zdali se vám právě hudba té či oné skupiny líbí a uložit je do svého podvědomí pro jejich příští vystoupení.

Dostavník je festival velký, počet účinkujících včetně soutěžících je rozsáhlý. Sandy si pro nás posluchače připravil celkem tři díly vysílání o Dostavníku, ten první odezněl tuto neděli 09.09.2012 a každý účinkující je zde připomenut jednou skladbou.

První díl začíná ve čtvrtek a končí soutěží kapel v pátečním podvečeru.

Začíná samozřejmně na Bouzově, vystoupením Quanti Minoris a Pavlíny Jíšové s přáteli. To bylo ještě hezky a teplo a pohodově.

Quanti Minoris je skupina, která ještě před pár lety byla vlastně neznámou pro většinu posluchačů. Kapelník Zdeněk Němeček je však starý ostřílený veterán. Již v 80 letech působil v mnoha brněnských rockovývh či folkových sestavách. Po revoluci a studujích se Zdeněk k muzice vrací a tak vznikají různé projekty. Quanti Minoris sice působí na hudební scéně od roku 1998, kdy skupina vystupovala na hradech a zámcích. Teprve poslední roky se Zdeněk rozhodl, že bez popularizace a účastí na soutěžích se do myslí dramaturgů festivalů nedostane, začal soutěžit, dělat cílenou reklamu a úspěch se dostavil. Jejich Hard rock zaujal nejednoho posluchače a ceny na sebe nedaly dlouho čekat.

Pavlína Jíšová neustále mění sestavu svých Přátel, tu z důvodů vytíženosti kolegů, tu z důvodu hudebního rozchodu. Nyní vystupuje s dcerou Adélou a Jaroslavem Matějů a je to zase jiná barva hlasů, jiný úhel pohledu.

Oba dva recitály důstojně zahájily 37. ročník Mohelnického Dostavníku.

Pak přišel pátek, déšť a sychravo, na zahájení a samotnou soutěž nebyla účast diováků tak hojná, jak v minulých letech, konkurencí byla určitě i Duhová – druhá scéna.

A tak se verdikt poroty s diváckým hlasováním tentokrá vůbec nesešel. Ono je to těžké hlavně pro kapely, které byly v prvním bloku hraní, kdy řada diváků na festival teprve cestovala a nebo hledala, kde se schová před vytrvalým deštěm, a tak skupiny vůbec neslyšeli.

Sandy ale v pořadu projde celé pole soutěžících a představí je tak důkladně. 

Druhý a následně třetí díl odvysílá vždy následující neděli - 16.09. či  23.09. 2012, tak se stačí jen zalogovat a poslouchat ať již přímo a nebo z archivu ČR Olomouc.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010