Poslouchat country znamená žít country . . .

Martin Rous písničkářem již 5 let

25.09.2010 10:03

 Pražský písničkář Martin Rous oslaví v říjnu 5 let od svého prvního koncertu, kdy vystoupil na pódiu sám jako písničkář s kytarou. Stalo se tak krátce po rozpadu tria Narcis, které Martina přivedlo od rockové hudby k folku. Během této etapy stihl ve svém domácím studiu natočit 5 CD, na kterých svůj zpěv doprovází nejen svou španělkou, ale i celou řadou dalších nástrojů, od ukulele až po syntezátor, na zatím posledním desce Dyndy. Dále si přivezl Porty z Jihlavy a Ústí nad Labem, Krtečka ze Zahrady, ale hlavně objevil spoustu zajímavých folkových osobností a nových přátel. V současnosti jeho repertoár obsahuje více než stovku autorských písní, není tedy divu, že další CD již v Martinově hlavě zní. 6. rok písničkaření bude zahájen koncertem v klubu U Náčelníka, který se koná v úterý 5. října v 19:30.

Jste zváni, na každého z Vás čeká malé překvapení...

O něco o Martinovi

Přesto, že se písničkář Martin Rous, vítěz třetího ročníku naší soutěže a čestný člen Rady Notování, hudbě věnuje již třetí desetiletí, jako písničkáře ho potkáváme relativně krátce. Jeho cesta vedla přes rockové kapely Sluníčko (1986 - 1992), Flying Elephant (1992 - 1996) a Šántí (1996 - 2007) a folkové trio Narcis (2004 - 2005).

Jako sólový písničkář na folkové scéně se pohybuje od zániku Narcisu v r. 2005. Notování vyhrál v roce 2006, téhož roku následovalo vítězství na Portě v Jihlavě v interpretační i autorské soutěži. V r. 2007 vyhrál interpretační Portu v Ústí nad Labem a v r. 2009 si odvezl ze Zahrady písničkářského Krtka. Úspěchem Martinových písničkářských let je nesporně i pět demo alb obsahujících vždy sedmnáct písní, ve kterých se, vedle akustické kytary, sám doprovází na řadu dalších nástrojů. Martinův současný aktivní repertoár čítá sto písniček a tak není divu, že v hlavě mu už zní další CD… Písničkařina, to ale nejsou jen ceny a desky! To je především živé hraní, cesta s písničkami za lidmi. Martin to dobře ví a hraje přes svůj zrakový handicap všude, kam je pozván. Pozvání jsou četná a reakce diváků na písničky zaslouženě příznivé… Martine, přejeme ti, aby to tak bylo pořád!

Pět let pilného muzicírování, první půlkulaté písničkářské narozeniny Martin Rous oslaví a do šestého roku sólového hraní vstoupí v úterý 5. října 2010 koncertem v oblíbeném pražském klubu U Náčelníka. Vstupenky si můžete objednat prostřednictvím klubového webu zde. Koncert začíná v 19.30 a my vám přejeme krásný zážitek z Martinových písniček.

(Za část podkladů pro tento článek děkujeme Richardu Němečkovi.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010