Poslouchat country znamená žít country . . .

Markéta Irglová a CD Anar

27.04.2011 11:08

Markétu asi znáte co by jednu z českých protagonistů, která vlastní Oskara. Její hudební i partnerská spolupráce s Glenem Hansardem pokračuje již pouze na poli hudebním, že se Markéta již vymanila z určité "závislosti na Glenu Hansardovi" svědčí i její turné a hudební aktivity.

Představení jejího projektu organizuje její otec, který taktéž předkládá následující materiál k aktivitám své dcery a připravovanému turné v České republice.

Zpěvačka Markéta Irglová, která se proslavila spoluprací s irským písničkářem Glenem Hansardem, vystoupí od 9. do 16. května 2011 v sedmi městech Česka. Irglová přitom představí své sólové album Anar.

Tuzemští diváci budou vůbec první, kdo uslyší nový materiál.

„Není to samozřejmě náhoda, že si Markéta vybrala právě Českou republiku, a ne Spojené státy, ve kterých v současné době žije a kde se jejímu projektu Swell Season s Glenem Hansardem tolik daří. Markéta se vrátí na místa, kde svou hudební kariéru začínala a kde se jí s Glenem ještě před oscarovým úspěchem dostávalo vřelého přijetí,“ vysvětluje Marek Irgl, spolupořadatel koncertů.

Turné začne 9. května v Brně a pokračuje přes Olomouc, Valašské Meziříčí, České Budějovice, Milevsko a Trutnov do Prahy, kde se dvěma koncerty 15. a 16. května uzavře.

Deska Anar vznikla po skončení dvouapůlletého světového turné Markéty právě se Swell Season. Obsahuje dvanáct písní (z toho deset autorských) a vyjde letos v srpnu u  amerického labelu ANTI. Na turné u nás Markétu doprovodí tři hudebníci, kteří se na nahrávání alba podíleli - Aida Shahghasemi, virtuozka hry na perský buben daf, Tim Iseler, basová kytara a Simon Good (The Mary Janes, The Frames, Mundy), kytary.

„Žánrově se Markétiny písničky pohybují v oblasti harmonického folku s dominantním zvukem akustické kytary a piana, tak jak je známe z jejich autorských písní na třech albech, natočených společně s Glenem Hansardem,“ dodává Marek Irgl. O tom, že spolupráce s Hansardem Markétiným sólovým projektem ale nekončí, svědčí i jejich společné vystoupení na americkém kultovním kalifornském festivalu Coachella v Mohavské poušti 16. dubna.

Vzápětí po něm se Markéta Irglová rozjela na třítýdenní celoamerické turné v roli doprovodné zpěvačky skupiny Iron and Wine, která se současné době těší mimořádnému zájmu amerických médií i posluchačů.

www.indiesrec.eu/

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010