Poslouchat country znamená žít country . . .

Marieni na Proglasu a nejen tam . . .

21.01.2013 19:17

Pořad Jak se Vám líbí nezmiňuji poprvé, ale pravidelně na něj odkazuji celou dobu tohoto webu, což bude za pár měsíců přesně třetí rok.

Celou tu dobu mne Milan Tesař posílá do mailu rozpis pořadů na jednotlivé dny, nakonec je k mání i na domovských stránkách rozhlasu. Rozpis je to vskutku výživný, ikdyž mnohdy se musím blížeji o tom či onom interpretovi poinformovat, což je vlastně dobře, neboť vedle poslechu a sledování žánru a kvalitních interpretů dostávám řadu informací, na které bych nejspíše jinak nenarazil a nebo je nehledal.

Pořad tak plní i svoji druhou stránku, představit a přiblížit scénu nekomerční, zpravidla mnohem kvalitnější. Dřívější pořady, ještě pár let zpět, obsahovaly řadu jmen z našeho žánru, dnes má vysílání mnohem širší záběr, co je pochopitelné. Při každodenním vysílání se témata vyčerpávají a tak nechcete-li poslouchat stále jedno a totéž, je třeba témata rozšířit. A to je dobře a nejen tím že se tak děje, ale především proto, že je stále co nového a kvalitního nabízet. Ale nejde při všech těch povinnostech stíhat vše, a tak se snažím hlídat si ty interprety, kteří jsou mému srdíčku bližší.

Při pohledu do vysílacího schématu na dny příští jsem zaplesal hned několikrát – Michael Šimíček z Café Práh Brno, Rudy Link, Klára Šmahelová, Marek Geary, Marod, Květy, Eliška Ptáčková, Stewe Walsh, Petr Ulrych, Spirituál Kvintet a další.

Ale hlavně se těším na skupinu Marien a jejich koncert ze studia. Muzikanti kolem Víti Troníčka zrají jak víno a vše teď ještě okořenila nová zpěvačka Zuzana Mimrová a s jejím zpěvem se skupině takzvaně otvírají nové obzory.

Marieni počátkem února vyráží z Pardubic na Moravu a tak je můžete slyšet 08.02. 2013 živě na Proglasu (19,15 – pořad Jak se Vám líbí) a nebo 13.02. 2013 v Čro Olomouc v pořadu Sandyho Noska – Živě, v éteru od 20,00 hodin.

Takže fanoušci Marienu, neprošvihněte to!

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010