Poslouchat country znamená žít country . . .

Mandolinový workshop Martina Krajíčka

29.09.2010 21:45

Skončilo v redakční poště . . .  zde pozvánka

Holala drazí mandolínoví přátelé, po předchozích domluvách a příslibech tu máme na obzoru další, už 7. mandolínový workshop Martina Krajíčka.

Praha 26. až 28. listopadu 2010
Cena bude 1 000 Kč
Maximální počet 10 lidí

Dílna by začala v pátek už kolem 12:00 hodin nebo i dřív individuálními hodinami, dle vašeho příjezdu. Ty by byly každý den až do neděle. Takže by vznikl prostor pro vaše cvičení. Odpolední a podvečerní čas bych věnoval přednáškám jak cvičit, vytvořit sólo, improvizaci, kompozici a jednotlivým stylům (bluegrass, swing, blues, jazz, choro, carnatic music, vážná hudba). Rozpis těchto přednášek bude dopředu vystaven (opět pro lepší organizaci vašeho času).

Nabízí se taky křeslo pro mandolínového hosta. Mohli bychom nějakého mandolinistu pozvat. Napište, kterého byste chtěli. Pokud by vás bylo opravdu deset, přizval bych i nějakého zkušeného hráče, aby s výukou pomohl. Jestli máte nějaká přání, sdělte mi je, nebo nám všem a uvidíme, co se s tím dá dělat.

K vyzkoušení bude též několik výjimečných nástrojů. Sobotního večera bychom mohli udělat společný koncert Mandolínový večer. 

Cena je bez ubytování a jídla. Výuka bude probíhat v soukromém bytě v centru Prahy. S přihlašováním neotálejte, deset účastníků je strop.

S pozdravem

Martin Krajíček
tentyny(zavináč)gmail(tečka)com nebo tel: 608 465 563

A něco málo moudra o Martinovi  . . .

Martin Krajíček (1977), hráč na akustickou a elektrickou mandolínu, kytaru a čtyřstrunné banjo, spolupracoval s orchestry Pražské komorní filharmonie, Filharmonie Brno, Národního divadla Brno a Městského divadla Brno. Jeho vlastní hudební styl a autorské skladby uvádí spolu s klavíristou a skladatelem Zdeňkem Králem v brněnské formaci KK band. Naopak tradičnímu bluegrassu se Martin věnuje se skupinou Sunny Side. Vystupuje také se sólovým programem, kde mimo jiné předvádí techniku duostyle, kdy je slyšet hráče dva, byť hraje jeden. Dále je jeho jméno spojováno s projekty sourozenců Ulrychových, cimbalisty Dalibora Štrunce a banjisty Svati Kotase. Martin se jako studiový hráč podílel na řadě projektů. Zúčastnil se a své sólové skladby předvedl na mandolínovém sympoziu 2009 Davida Grismana a Mika Marshalla v Santa Cruz v Kalifornii. V současné době žije v Boskovicích a pedagogicky působí na zdejší Základní umělecké škole. Studuje hudební vědu na Masarykově univerzitě v Brně.

online na:
www.bandzone.cz/martinkrajicek
www.kkband.cz
www.youtube.com/watch?v=EzrLUyBHyRg

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010