Poslouchat country znamená žít country . . .

Malina Brothers

22.01.2013 19:21

A neb bratři Malinové a Peroutka v akci. Jména, která pojí společné rodiště – město Náchod a v podstatě láska spojená k podobné muzice.

Když se na webu objevily klipy z jejich hraní v Náchodě – vlastně jejich první společné vystoupení v létě 2010 na hronovském festivalu Zlaté slunce, který byl znám pod pracovním názvem Peklo, byla to taková menší rarita a zajímavé oživení. Čas však ukázal, že tito náchodští rodáci nebrali vystoupení jako ojedinělé, ale hned v lednu 2011 vyrazili na minišňůru a od té doby se sem tam objevují tu zde tu onde.

Samozřejmě jako Malina Brothers, protože jinak se potkávají na podiích v nejrůznějších projektech a kapelách. Pavel Malina - dneska člen Žalmanova spolu, Luboš Malina co by dlouholetý člen Druhé trávy a Pepa Malina, ten je činný hned v několika uskupeních – základní kapelou je COP, ale hostuje i s Druhou trávou, uskupení P.R.S.T. a jako šikovného houslistu si jej „půjčují“ nejrůznější hudebníci do svých kapel a projektů. A Pavel Peroutka? Ten má také již pestrou hudební minulost – Relief, skupina Pavlíny Jíšové a nyní Spiritual Kvintet, ale Pavel hrál snad alespoň jednou s každým, kdo v žánru působí trochu delší dobu.  

Repertoár uskupení je sestaven z písní, které znají a hrávají od útlého věku a které jsou oblíbené u publika. Luboš, co by producent desek Wabiho Daňka „ Nech svět ať se točí dál“ a CD „Život běží dál“ si řadu písní oživil ve vlastním podání a je to veskrze zážitek slyšet písně známé od Wabiho zpívat někým jiným. Reportoár je zaměřen především na bluegrassové kousky, ale i na písně Krise Kristoffersona a dalších.

Ale pánové se nezdráhají zahrát i mnohdy až příliš známé a otřískané písně. A výpomoci se také nebrání, zde např. vypomohl i Luboš Novotný.

Malina Brothers budete mít možnost shlédnout i v Zelenáčově šopě, 21. března 2013 a bude to na Šopě, pokud mne paměť neklame, premiéra.

Ale mezi tím si tým kolem Čurdy připravil celou řadu dalších lahůdek – Jarret, Ivan Mládek Trio, Záviš, Kačes a nový Rumpál, Jablkoň a připravuje Nezmary, F dur jazz band, Docuku a další.

A pro všechny, kteří jste o bratrech Malinových neměli zatím jasno a tápete kdo je kdo, pár informací z webů. Info jsou natolik poskládány, že nelze ani uvést zdroj, nic méně jde tu o představení těchto skvělých muzikantů a tak snad tvůrci textů prominou . . .

Na úvod:

Luboš Malina – banjo, whistles, zpěv / Pavel Malina – kytary, zpěv / Josef Malina – housle, zpěv / Pavel Peroutka – kontrabas, zpěv

A dále jen lehké CV jednotlivců –

Luboš Malina: „český multiinstrumentalista, zejména banjista. Je bývalým členem brněnské skupiny Poutníci a je kapelníkem české bluegrassové skupiny Druhá Tráva. Je také kapelníkem skupiny Malinaband, ve které vystupují muzikanti z Druhé Trávy a členem skupiny Garcia, kde hraje na banjo a na irské flétny“. 

Hraje nebo hrál na banjo, elektronické banjo, kytaru, mandolínu, irské píšťaly, tárogató, saxofon, klarinet a nevím na co ještě.  Hraje či spolupracuje s Druhou trávou, Malinabandem, Katkou García, Pavlínou Jíšovou, Charliem McCoyem, Peterem Rowanem, Fernando Saundersem,  plzeňským Copem, doprovází Pavla Bobka, natočil duet s Jiřím Suchým… Kromě toho je i producentem a „duší“ nespočtu zajímavých hudebních fúzí a projektů.

Pavel Malina: Studoval hru na tubu, cello, klavír, učil se na banjo, byl spatřen při hře na americkou autoharfu, asi nejvíc ho uvidíte s nějakou kytarou, ale (podle vlastních slov) nejvíc ho baví hrát na baskytaru a kontrabas.

Hrál v Druhé trávě, v doprovodné kapele Věry Martinové a Lenky Filipové, v roce 2003 sestavil a vedl kapelu CS Band Pavlíny Jíšové.  S dalšími dvěma výbornými kytaristy Michalem Hromčíkem a Mirkem Hulánem natočil CD Guitar Session. Stejně jako Luboš, i Pavel (a vlastně i nejmladší Pepa i Pavel Peroutka) je producent, manažer , studiový hráč a tak bych mohl pokračovat.

Pepa Malina: Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze, obor housle. Prošel několika hudebními skupinami, např. Petr Brandejs Band, Fragment, Fifty Fingers. Podílel se na mnoha studiových nahrávkách.  Hudebně spolupracoval např. s Věrou Martinovou, Rambli´n Rexem, Pavlínou Jíšovou, Robertem Křesťanem a Druhou Trávou aj. V současné době působí ve skupině P.R.S.T. a plzeňské bluegrassové skupině Cop.

Pavel Peroutka: „Všestranný kontrabasista a zpěvák s výrazným tenorem se pohyboval více než 12 let na bluegrassové scéně jako člen kapely Reliéf. Pro své především improvizační schopnosti se stal tento hudebník vyhledávaným hráčem i v jiných hudebních žánrech - rock and roll, swing, jazz.  

V anketě České bluegrassové asociace získal P.Peroutka několikrát ocenění „basista roku“. V minulosti hrával s kapelami Monogram a BG Cwrkot. Účinkoval v divadelní verzi muzikálu „Šakalí léta“v divadle ABC (na jednom pódiu spolu s Květou Fialovou či Lubomírem Lipským nebo Jiřím Fischerem…).

Doprovázel hudební špičky jakými jsou třeba Slávek Hanzlík nebo Guy Davis. Pavel Peroutka bývá jako schopný studiový hráč často zván k natáčení různých domácích i zahraničních projektů. Hostoval s Highway 61, kde je hlavním protagonistou jeden ze špičkových evropských foukačkářů Charlie Slavík. Z roku 1998 je držitelem ocenění SPBGMA European Band Championship. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010