Poslouchat country znamená žít country . . .

Lešetínský fašank – 13. ročník

16.02.2012 09:57

Tradiční Lešetínský fašank píše již třináctý ročník. Opět se na známé zlínské ulici, na které se nachází i zastřešující prvek fašanku – hospůdka u Kovárny, rozezní tóny muzikantů a děj rozvíří masky a návštěvníci, kteří vedle muziky mohou konzumovat pevné i tekuté dobroty z nabídky samotné hospůdky či přidružených stánků.

Akce, která byla kdysi organizována ve snaze rozvířit stojaté vody a trochu i napomoci hospůdce, se dneska rozrostla a získala si dobrou pověst a kredit mezi zlínskými obyvateli. Každoročně se tak v tento čas můžete spolehnout, že sobotní dopoledne i odpoledne Vám přinese něco radosti a vzruchu do běžného života.

Fašank stojí na řadě stálic, které se objevují každoročně, mnohé po celou dobu tradice Fašanku. Je to určitá jistota v těchto nejistých dobách a tak se opět můžete těšit na vystoupení folklorních souborů, obřad pochovávání basy, průvod masek a soutěž o nejlepší masku, domácí zabijačku, pivní stan a řadu skupin v čele s Vonicou, Jazzubem, skupinou Podjezd, Kochta Bandem či Jackye a nebo Tango & M.Imrich.

Jediné, co nejde ovlivnit a předem odhadnout je počasí. Fašank pamatuje krásno i mrazivo, ale i teplo a deštivo. Jak bude letos? Jež před pár dny se zdálo že mrazivo, nyní to vypadá na sněživo, ale kdoví, co se v sobotu chystá v notýsku Svatého Petra?

Podrobný program najdete na plakátku Fašanku zde

A pokud byste rejdění masek a toho všeho kolem měli málo, můžete vyrazit i do jiných lokalit.  Fašank je dnes v hledáčku řadu kulturních míst např. Národní ústav lidové kultury pořádá v neděli 19. února 2012 v Muzeu vesnice jihovýchodní Moravy – skanzenu fašankovou obchůzku v podání strážnického souboru Demižón.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010