Poslouchat country znamená žít country . . .

Křižovatka – Lucie Redlová

19.04.2012 12:58

Druhé profilové album Lucie Redlové (dcera Vlasty Redla, která se sice potatila, ale jinak se k otci moc nehlásí), na rozdíl od toho prvního, kdy Lucka vystupuje jako autorka a interpretka sama za sebe (První poslední) se na natáčení druhého alba – Křižovatka – podílala s Luckou i její domovská kapela Garde. CD je od 16. dubna k mání, takže se jedná opravdu o čerstvou novinku.

Album se od folkového písničkářství, které Lucie prezentovala na prvním albu posunulo především k rockovému a alternativnějšímu pojetí a projevu. Pro obě dvě zatím vydaná alba je společné, že se na jejich produkci podíleli zahraniční producenti. Na albu Křižovatka to byl americký zpěvák, muzikant a skladatel Tim Eriksen a jeho rukopis je zde znát.

Základní data k CD, seznam skladeb a i trochu rozbor a pozadí kolem desky najdeš zde.

A základní data o Lucce přináším z portálu Wikipedia – tak jen letecky.

Na přelomu let 2001 a 2002  stála u zrodu valašskomeziříčské folkrockové  kapely Docuku, kde zpívá a hraje na mandolínu. O několik měsíců později již vystoupila i sólově se zhudebněnými texty Radky Bzonkové. V této době již měla za sebou spolupráci s Žambochy (ze které po čase vyplynulo i hostování na prvním albu Žambochů) a několik příležitostných vystoupení s dalšími projekty.

Přes Textovou dílnu Slávka Janouška se seznámila s textařem Jakubem Horákem, jeho písnička Otevřte sa, mraky se dostala také do repertoáru Docuku.

V roce 2009 vydala první sólovou desku První, poslední, která obahuje 12 zhudebněných textů Bzonkové a Horáka. Na albu se objevuje několik hostů, nejzásadnějším je producent alba Steve Wall z irské skupiny The Walls.

Ke konci roku 2009  Lucie Redlová oznámila vznik doprovodné kapely Garde ( Jiří Krumpoch - kytara, Ivan Trpík - basová kytara, Milan Kratochvíl - bicí). Novým kytaristou je Martin Knor. Redlová ale přesto nadále občas vystupuje sama, popř. s hostem Milanem Kuchynkou.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010