Poslouchat country znamená žít country . . .

Kovárnafest – 01.09.2012

27.08.2012 11:27

Že nové festivaly stále vznikají potvrzuje i tento první ročník Kovárnafestu, který se odehraje 01. září 2012 v Areálu u koupaliště v Českých Petrovicích, začíná se ve 13,00 hodin.

Kdo znáte a nebo jste byli někdy na Pastvinské Notě, nebude Vám okolí a obec České Petrovice dělat problém, všem ostatním doporučuji mrknout na mapu, kde se vlastně festiválek koná.

I název Kovárnafest není až tak ojedinělý. Akcí podobného názvu je několik, tak pozor na záměnu. Tu ale určitě neuděláte, kdy se zalogujete na stránky festivalu, které jsou graficky velmi pěkně udělané.

Za vším stojí leader skupiny Trumf, Rosťa Bartoň, který v Kovárně našel svůj domov a jeho kamarádi zázemí pro své muzicírování. Krásná příroda a podmínky pak daly vzniknout nápadu uspořádat zde festival ve stylu country, bluegrassu a folkové muziky a na jeho první ročník Vás má pozvat i tento příspěvek.

Přírodu Pastvin znám, nic méně v Českých Petrovicích jsem nebyl a tak dále čerpám info z webu pořadatele. Vedle informace, že je zde krásně, což věřím, nás zajímá hlavně programová nabídka. Na první ročník to určitě není zlé. Je vidět, že muzikanstké kontakty udělaly své.

Trumfem má být společné vystoupení domácí skupiny Trumf s Tomášem Linkou, ale objevují se další známá jména, se všemi se potkáváte i zde na webu. Bude skupina Madam, Ziggy Horvát, A.M.Úlet, Madalen, Svaťa Kotas band či Miroslav Kaplan. Tak trochu neznámou je pro mne skupina Trautengrass, ale již název prozrazuje, že se nejspíše jedná o regionální bluegrassovou sestavu. Nakonec představení všech účinkujících včetně jejich charakteristik a odkazů na stránky nejdeš zde a časový rozpis, kdy kdo hraje zde.

A sestava vystupujících naznačuje, že podtitul festivalu nelže. Opravdu se zde setkáte se směsí bluegrassové, country a folkové muziky. Vše doplní doprovodný program, který na country akci nesmí chybět – ukázka práce s koňmi (manželé Tomkovi), ovládání honáckých bičů (Jiří Voksa), či country tance v podání TS Alabama.

Celé oficiální hraní od 13,00 hodin zhruba do 22,00 hodin zakončí klasický country bál, který odehraje skupina Trumf. To, že hladem a žízní trpět nebudete, je jasné. Organizátoři slibují i tombolu, na případný deštík má areál nachystán párty stany. Pro vaše děti je zde připravena skluzavka a další atrakce, pro vaše mobily pokrytí areálu signálem WIFI připojení.

Prostě pohodová akce na zakončení prázdnin, odkaz na plakát akce najdeš na stránkách festivalu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010