Poslouchat country znamená žít country . . .

Koncert tří veličin momentálně v Praze žijící

14.03.2012 13:16

Američan Dan Reed, Angličan Justin Lavash a Čech Vladimír Merta, tři písničkáři, co jméno, to pojem ale . . . Ve své reportáži z koncertu si Jan Krůta moc servítky nebere, uvádí přímo na adresu dramaturgie . . .

Nemyslím si, že dramaturgie koncertu zvolila správně, když posadila trojici tak rozdílných písničkářů na jedno minijeviště a nechala hudebníky střídat po jedné písni. Je jasné, že každý z písničkářů by si ve svém bloku vytvořil sevřenou a osobitou atmosféru, která by rozplizlému večeru určitě pomohla.

Nic méně si trojici představme, autor textu a minivizitek je Jan Krůta:

Dan Reed má za sebou roli předskokana v legendárním pražském koncertu Rolling Stones v roce 1992 (150 tisíc diváků). Delší dobu cestoval po světě a dva roky žije v Praze. Ve trojici, která se usadila na klubovém jevišti zastupoval písničkáře rockové. Hrál na kytaru jednoduše zpěvné a občas zdrsnělé písničky, u kterých člověk postrádal rockový kapelový background.

Justin Lavash prezentuje fúzi rocku, folku a blues. Místy až soulový vokální projev, na svých webových stránkách se chlubí tím, že jakýsi kritik napsal: J.L. vystupuje sólově, protože on sám je orchestr. Z Prague Postu to opsal v článku dokonce i Nymburský deník. :-)

Doprovází se na kytaru opravdu dobře, ale před Vladimírem Mertou by musel jít po kolenou. Nicméně energie z jeho projevu tryská. Hraje profesionálně už dvacet let, jako studiový hráč se živil v USA a Velké Británii.

Vladimír Merta je mnohaúrovňová osobnost, kterou netřeba představovat. Nad jeho hrou žasnou kolegové muzikanti i publikum už dlouhá léta. Nad technikou hry jeho pravé ruky žasnuli i jeho partneři na jevišti. Vladimírův zpěv není nic úžasného a celkový projev byl trochu ledabylý a unavený. Ale vzhledem k tomu, že auditorium se v průběhu koncertu díky rozjetému baru měnilo v Hlavní nádraží, vůbec se mu nedivím. Navíc jsem nepochopil, proč i on uváděl svoje písně zásadně v angličtině, když anglicky mluvících posluchačů byla naprostá menšina.

Takže snaha skloubit tři veličiny a žánry zase až tak moc nevyšla, alespoň dle recenzenta.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010