Poslouchat country znamená žít country . . .

Ještě zpět k Portě

02.08.2011 23:09

Na webu Proglasu se k letošnímu národnímu kolu Porty vrací Milan Tesař s tím, že se trochu více věnuje jednotlivým vítězům letošní Porty.

Článek umístěný na Radiu Proglas přináším v plném, neupravovaném znění, cituji  . . .

Vracíme se k finále festivalu Porta, které probíhalo v Řevnicích u Prahy ve dnech 24.–26. června 2011. Vítězem se letos stala brněnská skupina D.N.A., na druhém místě skončilo duo Vasilův rubáš a na třetím místě Šantré. Zpěvačka této skupiny Inka Tognerová navíc získala titul Miss Porta. Přečtěte si profil všech oceněných kapel.

1. místo: D.N.A. (Brno)

„Je nás pět a děláme to, co nejlíp umíme,“ píše o sobě mladá brněnská kapela D.N.A. na svém webu. Přes nízký věk jednotlivých členů má skupina za sebou řadu úspěchů především z dětských soutěží (její kytarista Vít Dvořáček navíc od útlého věku bodoval pravidelně i jako sólista). Vedle Vítka skupinu tvoří čtyři dívky: Barbora Lidmilová (baskytara), Lenka Ručková (rytmické nástroje), Patricie Theimerová (housle) a Tereza Šperková (flétny). Vedle vlastní tvorby hraje skupina i písně převzaté – například od Wabiho Ryvoly, Glenna Millera, skupiny Bonsai, Asonance, Blackmore’s Night, Čechomoru nebo Nezmarů. 

2. místo: Vasilův rubáš (Praha)

Svérázné, slovy nepopsatelné duo o sobě na svém webu píše: „Kapela převážně nevážná, hrající androfolky zvýrazňující se svými texty na cestě mezi tím, že nastavuje zrcadlo sociopatické společnosti, ve které dnes a denně každý znás spoluvytváří její celkový obraz a promítá ho do už tak zdevastovaného celku, který není ničím jiným nežli zpracovanou iluzí blahobytného pojídání životních událostí, mnohdy i bez dodržení časových posloupností.“ Celé album Vasilova rubáše si můžete stáhnout zde.

3. místo: Šantré (Praha)

Kapela posluchačům Proglasu důvěrně známá. Už třikrát hrála živě v našem studiu (2004–2007), recenzi na album 2+1 z roku 2007 si můžete přečíst zde. Sestavu tvoří kytarista Dušan Vainer, zpěvačka Inka Tognerová a baskytarista Pavel Hloušek. Na svém kontě mají také Krtka z festivalu Zahrada z roku 2005.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010