Poslouchat country znamená žít country . . .

Jerry Douglas začíná turné po Evropě

28.06.2010 13:07

Máte-li čas, peníze či obojí a jste-li fanouškem Jerryho Douglase, můžete navštívit některý z jeho koncertů, kterými začíná koncem června a začátkem července 2010 své evropské turné. Tento skvělý hráč na dobro se předvede svým fanouškům v řadě koncertů, které nejsou jenom přehlídkou bluegrassu či country.

Při této příležitosti byl odvysílán pěkný pořad Sandyho Noska na ČR Olomouc. V hodinové stopáži se dozvíte pár základních údajů o tomto skvělém muzikantovi a poslechnete si řadu krásných písní, především dokazující rozličnost projevu Jerryho Douglase. Písně zazní především z projektů na kterých spolupracoval se svými předními kolegy. Literatura uvádí, že za svůj život (ročník narození 1956) se stačil Jerry Douglas zúčastnit či spolupodílet jako hráč na cca 1.600 CD či deskách, což je číslo doslova neuvěřitelné. Sám pak natočil svých zatím 12 profilových CD.

Stačil být zvolen Americkou Country asociací muzikantem roku a to hned 3 x -  v roce 2002, 2005 či 2007, má doma zatím 12 cen Grammy, byl vyhlášen mezinárodní bluegrassovou asociací IBMA několikrát jako dobrista roku a posbíral řadu dalších skvělých ocenění. Hned 4 Grammy získal v roce 2001 a mimo jiné i za svůj výkon v písni The Lucky One - CD Alison Krauss New Favorite - které bylo v roce 2001 vyhlášeno nejlepším bluegrassovým CD a dostalo taktéž v tomto roce Grammy.

Píseň The Lucky One je jistě hlavně zlínským dobře známá, pokud ji neznali právě z repertoáru Alison Krauss a výše uvedeného CD, tak si ji oblíbili z repertoáru zlínského Podjezdu v podání Radky Janečkové a s českým textem bývalého kontrabasisty Podjezdu Viktora Šišky - Vzpomínám.

Prostě osobnost Jerryho Douglase je v country a bluegrassové hudbě nezastupitelná a v pravdě již dnes legendární. Pokud jste tohoto muzikanta zatím nezaregistrovali, máte možnost právě v anoncovaném pořadu svou neznalost napravit.

Stačí jen kliknout na odkaz a spustit pořad z 26.06.2010

https://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv?p_po=1090&p_pattern=&p_gt=

 

   

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010