Poslouchat country znamená žít country . . .

Jaro Nečesaný

16.06.2012 11:31

Možná jste se s Jarem ještě nepotkali a ani s jeho texty. Teď to máte možnost napravit. Tento BG hudebník a textař z Dubnice nad Váhom sice píše slovensky, což je pochopitelné, ale na řadu převzatých melodií, ke kterým potažmo nejsou k dispozici české verze textů. Takže pokud si chcete písně zahrát a angličtina Vám „nevoní“, pak máte možnost přidat některý z textů Jara.

Jara (kytara) nejspíše potkáte se svým „pokrevním bratrem“ Braňem (banjo), kteří hrají a zpívají americký bluegrass (tedy většinou převzaté melodie) na vlastní texty. Můžete na ně narazit různě, pokud byste se ale toulali Trenčianskými Teplicemi v době letní lázeňské sezony, pak na duo Jaro&Braňo narazíte zcela určitě.

Pánové spolu hrají již od konce 60. let minulého století a začínali jako řada jiných, co by trampská dvojice. Postupně se ale přeorientovali na bluegrass, který jim učaroval a zcela pohltil, ikdyž Braňo si trampírny rád zahraje dodnes.

Dnes mají na play listě přes sto nejrůznějších BG písní či instrumentálek, snahou je především uchovat atmosféru BG skladby a slovenským textem písním „neublížit“, což není vůbec jednoduché.

K vidění a slyšení jsou i se slovenskou skupinou Krok.

Na webu narazíte na Jarové stránky a to hned ve trojím směru – jako jeho folkové či texty BG, co by jeho blog k BG dění a pak k jeho aktivitě s Braňem.

Určitě zajímavé, hlavně pro Vás, kteří rádi objevujete písně, které třeba nehrajete jen kvůli absenci srozumitelného textu těm, kterým angličtina již pod kůži nikdy nepřiroste.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010