Poslouchat country znamená žít country . . .

Jak jsem poznal Fouse

14.11.2011 10:06

Vždy když jsem slyšel píseň Miloslava „Fouse“ Dohnala Pozdrav po hvězdách, kterou věnoval Mohelnickému Dostavníku a kterou mají tyto stránky stále ve svém záhlaví, včetně Fousova věnování – Mohelnický dostavník – věděl jsem o Fousovi jen to, že to byl zakladatel přerovské skupiny Špunt, ryze trampské kapely, která hraje a sbírá vavříny dodnes pod vedením Fousova syna, taktéž Miloslava. Špunti dnes vedle trampské písničky nabízejí i své folkové odnože, které začínají v jejich tvorbě převládat a s příchodem Ivana Nussbauma se plně rozvinuly. Bohužel Ivanova nemoc, která ho provází nejen v roce 2010, ale i v roce 2011, mu značně omezila vystupování, zdálo se, že s hraním Ivan bude muset přestat nadobro. Letošní Skalička však potvrdila, že se o návrat pokouší a vše je jen na dalším vývoji jeho zdravotního stavu. Ivana jsem na Skaličce potkal a viděl velmi rád, neb jsme se od posledního Dostavníku v roce 2010, kdy jsme se společně prozpívali do sobotního rána, vlastně neviděli.

O Fousovi jsem se nepřímo dozvěděl taktéž z březnové Vandrkáry v roce 2010, kde vedle křtu CD Vrať mi klíč, Špunti slavili výročí založení a celý večer byl pojat i jako vzpomínání na zakládající členy a vlastně na to vše, jak to bylo. Na plátně se střídaly fotografie, na kterých se vedle Fouse objevovali jeho spoluhráči a i malý Milda. Tolik mé teoretické seznámení s Fousem.

A pak tu bylo letošní jaro a naše tradiční hraní a zpívání v klasické hospodě U Williho na Pulčinských skalách. Sešlo se zde nemálo trampů a mezi nimi i postarší pánové, jak se později ukázalo z přerovského regionu, kteří zde vyhrávali především tramspké písně. A protože muzikanti k sobě nemají daleko, došlo k běžnému prolnutí a společnému hraní a povídání.

Jaké bylo mé překvapení, když se z příjemného vousáče s banjem vyklubal Fous a neb člověk, o kterém jsem věděl lecos, ale nikdy se s ním takto přímo nepotkal. Prožili jsme příjemný večer, povykládali a časech minulých i současných, probrali možnosti internetu a písní, které se na něm nabízejí v nejrůznějších zpěvníčcích a tak došlo i na stránky Country clubu Halenkovice a Fousovy stránky, které stojí za shlédnutí -  Fousovy  estránky.

No a v těchto dnech se v sekci diskuze objevila Fousova nabídka i pro Vás všechny, které by to zajímalo, nabídku si dovoluji ocitovat . . .

Ahoj Berry, možná že je to velká troufalost, ale přesto to zkusím. Mám své stránky (www.fousovy.estranky.cz), kde nabízím své vlastní písničky (55 ks) v notách a u některých i záznam melodie ve winampu.

Celý zpěvník se jmenuje: Písničky zadarmo a je opravdu zadarmo pro všechny zájemce. Kromě toho mám zpěvníky kamaráda Jožky Jégra a Rolfa( Staňka)v el. formě.Případným zájemcům je zašlu. Zdravím –Fous (miloslavdohnal@atlas.cz)

Takže s tímto odkazem jsem si vybavil i onen příjemný večer a Fousovu nabídku rád předávám dále.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010