Poslouchat country znamená žít country . . .

Jablonský medvídek – 2012

28.05.2012 21:46

Na festivalu jsem byl několikrát, do paměti se mi vryla ta poslední návštěva před několika lety. Ani se mne nechce vzpomínat, kdy to vlastně bylo (2009), neboť tak si s hrůzou uvědomím, že je to zas již pár let.

Každopádně Jablonský Medvídek bude letos již po osmnácté a já mohu jen smeknout onen pomyslný klobouk. Vždy velmi dobře zorganizováno, vše se odehrává v areálu koupaliště, vedle muziky spousta dalších akcí pro děti a návštěvníky, krásná příroda hned „za rohem“, dravci na dosah ruky již skoro v lese.

Pokud si ale myslíte, že červen je dostatečnou zárukou, že si vystačíte s plavkami, pak dobře sledujte situaci. Jablonné nad Orlicí je ve výšce 500 m a leží v hodně studené kotlině pod Suchým vrchem. A právě s touto osobní zkušeností se pojí má poslední návštěva festivalu. Z domu jsme vyrazili velmi nalehko a pak dva dny a dvě noci klepali neskutečnou kosu, neb neznalí terénu, zde bylo hodně málo nad nulou, byť tehdy bylo 12. června.

Ještě, že se na Jablonském Medvídku o hraní u ohně jen nemluví, ale také se skutečně realizuje. Zažil jsem zde krásné jamování s Marienem, Epy de Myí či Klokanem (Petr Vratný) z Hlubokého nedorozumnění a nebo „chlapci“ z brněnského Přístavu. Muzikanti, zvláště ti mladší, zůstávají a hrají a vytvářejí neskutečné situace. Na tom posledním mém Jablonském medvídkovi např. běh na lyžích po místní hladině koupaliště.

Pamatuji si ale, že cca kolem 12,00 hodin v sobotu zde nebyl otevřený jedinný obchod( myslím v celém Jablonném), kde by se dalo něco koupit a všude jak po vymření. Jablonné neznám, ale sobotní procházka po městečku, po páteční noci pro mne znamenala mírné překvapení, jakoby umřel pes. Ani koupaliště nebylo dle dnešních parametrů, spíše vodní nádrž napájena velmi chladným Orlickým potokem, ale o to více srdečné a přátelské prostředí festiválku. Na náměstí tehdy byli vylepení jen Copáci v místním, zřejmě vyhlášeném hotýlku, kde nocovali z pátku na sobotu (já klepal kosu ve staně).

Jablonský medvídek není akcí se stovkami posluchačů, přesto, když se podíváte na vystupující za poslední roky, je to pestrá nabídka s kapelami, které stojí vysoko na žebříčku žánru. Skoro se chce říci, jak to pořadatelé finančně ustojí, ale ustojí. A letos, jen nahlédněte – pátek – Wejwrat, Passage, Trativod, Lístek či Cimbal Classic a sobota ? – Generace, Hluboké nedorozumění, Madam, Marien, Marek Votěch, Sekvoj, Strání a Míra Ošanes s programem PP&M, či Tomáš Kočko.

A moderátoři? Belmondo s Bublinou. A myslíte si, že takoví muzikanti by jezdili někam, kde není dobře?

A v neděli pak můžete na Suchý vrch a rozhlednu a udělat si další krásný den..

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010