Poslouchat country znamená žít country . . .

Hudebním sklepem zazní bluegrass

06.03.2012 12:26

Svaťa Kotas se svým bandem na můj vkus vystupuje méně, než bych si přál. Změn v kapele je mnohdy v průběhu doby více, než změn na jeho webu, ale Svaťa je především muzikant tělem i duší, vedle hraní se věnuje i svému „domácímu studiu“.

Koncertní vystupování mu zajišťuje David Němeček, ikdyž ve stáji Davidovi agentury ADN Svaťa Kotas Band uveden není, samotná kapela se odkazuje na Agenturu Druhá tráva, ale taktéž na Davida, tož jsou v tom asi i jiné kejkle. Jinak Davida si jistě pamatuje z projektu brňenské kapely Drive či pozdějšího slovenského projektu. David se ale vydal cestou agenturní, což ho vytěžuje dostatečně, takže na samotné hraní a aktivní vystupování již asi není tolik času.  

Nicméně Svaťa Kotas oznámil natáčení nového CD, vedle termínu natáčení (červenec 2012) je přísliben i termín vydání (podzim 2012) a těšit se můžeme údajně na CD s jen českými texty, což osobně velmi kvituji, neboť sebelepší melodie pouze s anglickým textem přece pro nás není to pravé ořechové. Ortodoxní bluegrassisté jistě budou namítat, ale písně s českým texty se na jamech či hospodách hrají určitě mnohem častěji, než jen písně mající text pouze v angličtině. A je to škoda, právě pro mnoho těch krásných melodií.

Ke kapele mám tak trochu více osobní vztah, Martina Mikla si pamatuji jako krásné dítě na vyhlášených klečůvských jamech s Hazardy či Puckově kopýtku. Vnímal jsem i nástup Martina do kapely a nakonec Svaťa připravoval a zvukově „léčil“ CD zlínským Podjezdům, takže těch neoficiálních sezení na Šopě taky pár proběhlo.

16. března 2012 Svaťa Kotas Band vystoupí v klubu Hudební sklep (Šenk na špalku) v Brně. Pozvání ke společnému koncertování přijala místní, tradičně bluegrassová formace Benefit..., začíná se ve 20.hodin a brněnští milovníci bluegrassu si určitě nenechají ujít.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010