Poslouchat country znamená žít country . . .

Hradešínské struny - 16.07. - 17.07. 2010

14.07.2010 06:51

Do obce Hradešín, se 16. a 17.7.2010 už potřetí sjedou fanoušci Bluegrassu a Country Music, aby si poslechli a viděli to nejlepší co nám naše česká country bluegrassová a folková scéna nabízí.

Hradešínské Struny 2010 odstartují tentokrát už v pátek 16.7. 2010 v 19.00. Po oba dny vás festivalem bude provázet moderátor, kytarista, zpěvák, frontman skupiny Reliéf a člen legendární skupiny Spirituál kvintet - Jiří Holoubek.

Hradešínské struny 2010 zahájí vynikající skupina Monogram hrající současný bluegrass. Na festivalu bude prezentovat své nové CD. Monogram na podiu vystřídá stálice české bluegrassové scény, kapela Modrotisk. Po ní přijde na řadu skupina Reliéf, která patří už řadu let k evropské bluegrassové špičce. Jako host Reliéfu vystoupí vynikající zpěvák, kytarista, skladatel a textař Jan Kalousek. Můžete se tak těšit i na jeho největší hit Čas sluhů, ovšem tentokrát v podání, v jakém jste ho určitě ještě neslyšeli. Tu největší country klasiku Vám na závěr pátečního večera zahraje znovuzrozená kapela Metropolitan Country. 

Sobotní program zahájí v 10.00 hod multižánrová skupina Portrait, po ní přijde písničkář Jirka Hurych, jenž se asi nejvíc proslavil písní o ČEZu. Kolem poledne vystoupí kapela, o které musím říct, že bez její pomoci by se festival jen těžko obešel, Monogram CW Neratovice. I tímto děkujeme. Dále uslyšíte tradiční bluegrass v podání sestavy Peter O. Ruby with All Bells & Whistles. Následovat bude kapela Riding Hoppers, kterou tvoří nestoři české country pod vedením „bývalého“ Fešáka Karla Poláčka. Poté bude nejen příznivcům folku hrát první dáma tohoto žánru u nás, Pavlína Jíšová a Přátelé. Na podiu se také představí dnes už více jak 30tiletá legenda z Plzně, skupina Cop. Neuvěřitelné čtyřicáté narozeniny oslaví na Hradešínských strunách Poutníci. Moderní energický bluegrass přijede zahrát čím dál tím lepší kapela Křeni. Sobotním večerem zazní také známé písně zpěváka a kytaristy Radka Tomáška který vystoupí se skupinou Simply The Four. Na závěr večera zahraje jedna z nejlepších country kapel v ČR, skupina BlueGround.

Na místě je možnost stanování, občerstvení jak ve stáncích, tak i v přilehlých restauracích kde budou už od pátečního večera probíhat jamsessiony. I děti si přijdou na své. Mohou se mimo jiné projet na koních pod dohledem zaručeně opravdových kovbojů.
   
Více na: https://www.facebook.com/HradesinskeStruny

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010