Poslouchat country znamená žít country . . .

Hazmat Modine opět v Náměšti nad Oslavou

02.07.2010 13:34

Na Folkové prázdniny do Náměště nad Oslavou se po dvou letech vrací vynikající americká skupina Hazmat Modine. Přiveze s sebou své druhé CD nazvané Cicade. Hazmat Modine vystoupí v Náměšti nad Oslavou v úterý 27. července.

Po celém světě a před třemi lety také v Náměšti vzbudili pozornost bizarním bluesovým šramlem, o kterém snad nikdo nepředpokládal, že by mohl existovat. A do toho klezmer, tango, Středomoří, neworleánský dixieland, cikánský Balkán a štěkot indických psů načichlých prý morfiem. Pro jednoho povznášející hudba, pro jiného noční můra, i když se při ní neubráníte tanci až do rána.

Před lety totiž vyšli Hazmat Modine ze sklepení newyorského klubu Bleaker Street s celkem jasným cílem – dokázat, že blues má pořád potřebu výstřední vynalézavosti a kontaktu s publikem: „Nechceme, aby se pouze cítilo dobře. Je potřeba ho svést a uvést do pohybu. Jsme post-jugbandová kapela, žádné nostalgické retro.“

Početnou kapelu vede a řídí malíř Wade Schuman. Expresivně hraje na foukací harmoniku a zpívá chraptivým hlasem černého bluesmana od Mississippi, najmutého ruským cirkusovým šramlem, kde ho nutí napodobovat Hurvínka. Miluje americkou muziku minulého století a humor. Ve 30. letech ovšem nezamrzl. Vydal se dál do let 60., protože bez jamajského rocksteady a bílého rhytm&blues by to nebylo ono. Skoro všechno Schuman složil sám, něco si vypůjčil, zbytek našel na ulici, tak jak šel čas.

(Převzato z www.folkoveprazdniny.cz, zkráceno)

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010