Poslouchat country znamená žít country . . .

Freeride Of Our Lives – CD Twisted Timber

25.05.2012 12:24

Twisted Timber mají CD. O kapele vyznavačí moderního bluegrassu určitě ví, neb ikdyž se jedná o skupinu, která své počátky píše od březnu 2009, kdy byla v Praze založena, již toho stihla opravdu hodně. Získali již několik ocenění, mezi největší z nich patří třetí místo na festivalu European World of Bluegrass 2011 v Holandsku (EWOB) a celkové vítězství v 8.ročníku soutěže Notování.

V nástrojovém obsazení kontrabas (Petr Šolc), akustická kytara (Matt Whitten), mandolína (Zuzana Lišková), banjo (Pavel "Kolben" Bařina) a housle (Jan Bartošek) se uskupení nejprve sehrávalo na tradičnějších či modernějších převzatých bluegrassových skladbách, aby později obohatilo repertoár i o vlastní tvorbu, která postupem času převládla a stala se základním stavebním kamenem každého vystoupení.

Věnuje se převážně vlastní tvorbě, ale i interpretaci převzatých písní a v květnu 2012 vydala své první CD "Freeride of Our Lives" obsahující 14 původních skladeb.

Bližším pohledem na CD napsal Pavel Daňo na spřáteleném webu následující . . .  Album je čistě autorské, deset věcí pochází z pera Zuzky Liškové, dvě napsal Jan Bartošek, jednu přidal Matthew Whitten a jedna je společná. Celý projekt je postavený na dvou výborných lead zpěvácích (Matt a Jan), skvěle se harmonicky doplňujících. Na nahrávkách však uslyšíte místy až čtyřhlas (díky hlavně za Humble Man´s Prayer). Výsledný zvuk nástrojů je uspokojivý, občas se mi trochu ztrácí kontrabas, ale v dnešní době technických vymožeností by to neměl být až tak velký problém... Rozhodně je při poslechu nahrávky znát, že muzikanti přišli do studia dostatečně připraveni...

Celé album je vhodně zaranžované, skladby rychlé, místy až divoké (Mountain Bike nebo I Can´t Stand The Shopping Center) jsou propletené středně rychlými, ale především také pomalými, velmi chytlavými kousky (To Be Close To You nebo Over There), svižný úvod je vygradovaný do táhlého, a možná až melancholického finále. Celkem vtipná je i závěrečná promluva k posluchači...

CD je v podstatě současný bleugarss 21. Století, milovníky tradice asi moc nepotěší, a  nebo možná právě potěší tím, že tradici nahrazuje současností.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010