Poslouchat country znamená žít country . . .

Freďáci, country z Přerova

11.03.2012 09:02

Kapela Freďáci se na regionální scéně začala objevovat v roce 2008. Setkávat se s ní jste se mohli především na akcí regionu, pravidelně vystupují na Trampské Skaličce či Bystřičském banju, mohli jste je slyšet v Horce u Olomouce na Horeckých strunách a dalších akcích.

Kapela je sice termínem svého založení mladá, ale podíváte-li se na profilové foto, jedná se o zkušené matadory. Zakladatelem je Dušan „Fred“ Kudělka (po něm i název kapely), který má bohatou historii svého muzicírování a společně s Pavlou Kudělkovou i (ne až tak pro tuzemské kapely běžnou) zkušenost v USA, kde společně působili několik let. Dalšími členy jsou hráč na banjo – Radim Uhrovič a baskytaru Petr Vařák a na solovou kytaru Petr Vařák.

Za tři roky měla kapela dvě personální změny a dnes vystupuje v pětičleném složení, dvě kytary, banjo, basová kytara, mandolina.

Letos již stihli oblastní kolo Porty v Bludově (třetí místo), čeká je Moravský Vrabec v Lošticích, první letní festival budou Horecké struny v Horce u Olomouce. Kapela nedávnou spustila své zbrusu nové webové stránky a tak všichni zájemci se mohou s profilem kapely a termíny vystupování seznámit přímo na webu kapely. Termíny akcí budou určitě postupně přibývat.

Jak to kapele hraje může získat z pár odkazů na You Tube, ukázka loňské Horecké struny, zde ale dávejte pozor, Freďáků – tedy skupin s tímto názvem je na netu více, tak ať jste správně.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010