Poslouchat country znamená žít country . . .

Folkové prázdniny 2012

24.07.2012 00:29

Tentokrát nebudu psát o Telči a Prázdninách v Telči, které začaly v pátek 27.07.2012 ale o Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou. Tato akce je tak trochu skryta. Spousty let byla fanouškům žánru vkládána do myslí skutečnost, že Náměšť nad Oslavou není možno zaměňovat za Náměšť na Hané, kde se posledních 14 let konala Zahrada.

Pro obě Náměště bylo o to víc pikantní, že se obě dvě hluboce zapsaly do žánru jako místa, kde se vždy hrála a produkovala skvělá muzika. Zatím co  Náměšť na Hané, se zdá, osiřela a její prostory čeká možná neradostná budoucnost, Náměšť nad Oslavou jede dále.

Již 27. ročník Folkových prázdnin drží termín a opět se jedná o akci, která je rozprostřena do několika dnů. Letos to bylo od 21. července do 28. července 2012.

No a Folkové prázdniny, to je vlastně „několik festivalů v jednom“. Samotný hudební festival Folkové prázdniny, který začíná koncerty každý den zvečera až do noci, dále festival hudebních, tanečních, výtvarných a textových dílen, minifestival amatérských muzikantů tzv. „Open scéna“, která nabízí program ve všední dny dopoledne a dále jsou to Dílny pro děti a nakonec tradiční noční koncerty. Ale i Open scéna přivítá již ostřílené kapely – Epy de Mye či Žambochy, to určitě nesjou nováčci žánru.

Pokud jste v Náměšti nad Oslavou nikdy nebyli, pak vězte že veškeré dění se odehrává v působivém romantickém prostředí náměšťského renesančního zámku s parkem a v samotném krásném historickém středu města. Pokud se počasí zlobí a zalévá účastníky dešťovými kapkami, pak mají organizátoři připravenu zámeckou jízdárnu.

Letošní Folkové prázdniny již nestihnete, tento příspěvek jsem uveřejnil již po jejich skončení, ale 28. ročníků jasně dává najevo, že Folkové prázdniny budou i příští rok.

Neméně zajímavé je i každoroční Kolokvium, které se při prázdninách koná. Témata pojata odborníky jsou rozebírána a popisována, výstupy z Kolokvia a příspěvky jsou zdrojem poučení, kteří žánrovou hudbu vnímají širším a odbornějším pohledem.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010