Poslouchat country znamená žít country . . .

Folkování pod Ondřejníkem

18.04.2010 18:01

Reportáž z pera Lucy Novákové

Folkování pod Ondřejníkem
16.4. 2010 se v penzionu Huťařství v Kunčicích pod Ondřejníkem konal druhý ročník, tj počáteční nadšení pořadatelů ještě nevyprchalo, ceny mírné (vstup 50Kč, jídlo též přiměřeně), místní se na své známé přišli podívat ve slušném počtu. Domácí folková kapela Galerie s pomocí svých známých a kamarádů sezvala na soutěžní minipřehlídku vesměs také na kamarádské bázi šest méně známých kapel, které bojovaly o přízeň diváků.
Brzký páteční začátek (16:00) a pracovní povinnosti mi nedovolily shlédnout první dva účinkující: brněnský Flám a Květoše Huťu z Podlesí. Hrnek z Ostravy si během svého pětiletého působení už minimálně v severomoravském měřítku své příznivce získal něžnými folkovými písničkami. I zde na diváky zapůsobil a v hlasování zvítězil. V poločase vystoupil první host - ostravská kapela I.C.Q., loňský držitel Krtečka. Po ní ještě následoval Fukanec a Careta z Křenovic, za 8 let již ostřílenější a v okolí Brna dobře známá, zde možná právě vinou vzdálenosti u posluchačů nezabodovala tak, jak by si zasloužila. Přerovský Špunt soutěž zakončoval. Během sčítání hlasů jeviště patřilo pořadatelské Galerii, která původně v r. 2006 začínala s písničkami Nezmarů, Žalmana a Pavlíny Jíšové, postupně však přešla výhradně na vlastní tvorbu. z Nového Města nad Metují, kapela s prozatím tříletým muzicírováním, větší posluchačskou obec zatím hledající.
Vyhlášení vítězů: 3.místo Špunt, 2. místo Fukanec, 1. místo Hrnek. Ale malou pozornost dostali všichni zúčastnění.
Poté už následoval zlatý hřeb večera: Pavlína Jíšová a přátelé. Kapela sklidila zasloužený úspěch, i když s přibývajícím časem se obecenstvo dostávalo do varu nejen kvůli muzice, ale i vlivem dostupných nápojů. Čtveřice na pódiu odehrála s energií spoustu starších i novějších písniček a na přídavnou Já písnička si přizvala i Moniku Magnuskovou z domácí Galerie.
Do ranních hodin pokračoval jam session za účasti nejen místních, ale také Pavlíny s přáteli.
Zhodnocení: Za málo peněz hodně muziky. Popřejme pořadatelům mnoho elánu do příštích let a také moderátora, co se trochu v tomto žánru orientuje. Ne, že by pán nebyl připraven, měl všechny informace poctivě vytištěny z internetu. Jen bylo znát, že ta jména vidí poprvé a snad jedinou kapelu neuvedl bez zkomolení názvu nebo alespoň jména některého člena.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010