Poslouchat country znamená žít country . . .

Folková pohlazení se Žalmanem

07.03.2012 11:54

Pořady Víti Troníčka na ČR Pardubice s názvem Folková pohlazení si vydobyly své místo v celostátním vysílání a při změně vysílacích schemat od ledna 2012 se tak z regionálního pořadu vylouply do působení celé republiky (v rámci Studia NOC  na vlnách Českého Rozhlasu) a míst, kde je signál dosažitelný.

Hosté a témata, které si Víťa volí, pak mají možnost oslovit mnohem větší komunitu posluchačů. Včera se pořad odvíjel na téma Pavel Žalman Lohonka a jeho nová kapela, pokud jste v premiéře pořad neslyšeli, můžete do jeho reprízy či archivu pořadu na stránkách ČR.

Výňatek z pořadu přináším jako ochutnávku pro jeho poslech . . .

Písek - kavárna Divadla Fráni Šrámka. Zkouší tady Pavel Žalman Lohonka se svým novým Spolem, kde vedle baskytaristy Petra Novotného jsou nově obsazeni zpěvačka Michaela Hálková a kytarista Pavel Malina.

Co se to děje u Žalmana ?

Po novém roce odešla Jindřiška a Honza Brožovi a tak jsem přemýšlel, co budu dělat dál a jestli mám už opravdu jít do folkového důchodu, nebo jestli mám hrát dál.....

A protože se cítím fyzicky i duševně dobře, tak jsem oslovil Míšu a Pavla, a zeptal jsem se samozřejmě Petra, protože je nejstarší žijící muzikant v této republice, který to se mnou vydržel skoro 20 let. a ten mi na to kývnul taky. Říkal jsem si, že to zkusíme znovu a jinak, tak že jsme vlastně mladá začínající perspektivní folková kapela.

Kdy a co budeme mít možnost slyšet?

Jsme v počátečním stádiu, ale už máme za sebou první vystoupení v Pelhřimově. Museli jsme za necelé 2 měsíce nacvičit repertoár, napsali jsme si seznam, každou písničku jsme si zahráli, a když všichni kývli, že by se mohla ta písnička dělat, tak se dělá. Dneska jsme si je poprvé přehráli úplně všechny. Krom stálic repertoáru, bez kterých se naše vystoupení nemůže obejít, je řada písní které jsme obnovili například: Nikdo se nesmál, Sen o Berenice, Po noci příjde noc, Píseň pro Čaroděje, Do jedné řeky, Skřivánek, nebo třeba Padly vody. Ale ještě máme ohromné množství písniček v záloze, hlavně se ale těším na nové písničky, které pro tuhle kapelu připravím.....

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010