Poslouchat country znamená žít country . . .

Festival Setkání - 10.08. a 11.08. 2012, Herálec

08.08.2012 11:32

Další akce slibující dobrou zábavu – k promu jen pár řádek. Herálecké slavnosti o „oslovení pana starosty“ koncertem Stráníků. Koncert se líbil a slovo dalo slovo a Jiří Ulrich požádal Luboše Stráníka, zda by nepomohl dramaturgicky zastřešit další setkání muzikantů v Zámecké zahradě.

A festavil Setkání je na světě. První ročník v druhém týdnu srpna, Herálec a okolí. A hned dvoudenní, dramaturgicky je zaměřen na žánr folk a country, ikdyž první den je spíše rozjezdový.

Takže 10.08. a 11.08. 2012 máte možnost opět potěšit svoji duši festivalem, jehož střed je ne daleko Havlíčkova Brodu v obci Herálec. Začíná se v pátek 10.08.2012 v 19,00 hodin v kulturním domě v Koječíně, což je od Herálce co by kamenem dohodil a zahraje silná sestava - Pepa Štross a Martin Bažant, Stráníci s Mirkem Ošancem, Standa Motl a Honza Dobiáš, Petr Rímský a Quanti Minoris.

V sobotu vše pokračuje od 15,00 hodin u budovy Starého Špejcharu naproti Zámecké zahrady. Začíná Vítr ve vlasech, Womiště, Sekvoj, Ztraceni v překladu, šantré, Marien. To by mělo být kolem půl osmé večer a v Herálci se zapálí táborový oheň.

A bude se pokračovat – Žamboši, Bokomara s Naďou Urbánkovou, opět Stráníci s Mirkem Ošancem a nakonec vsetínští Gympleři. Opět výživná směska žánrů a předpoklad, že se nasytí hudební duše všech diváků a posluchačů.

Kontakty a zkušenosti Luboše Stráníka přivedli na podiu jeho kamarády a spolubojovníky, vše zastřeší Míra Ošanec svým moderátorsky vytříbeným hlasem a pokud znáte tohoto pracovníka rozhlasových linek, pak víte, že se dozvíte mnoho poučného a vtipného. Míra toho napovídá vždy za tři, ale vždy k věci a vkusně, alespoň mne se jeho moderování vždy líbí.

Další nový festiválek, který dokazuje, že to jde i v malých obcích s omezeným rozpočtem. O co méně sponzorů a velkých hvězd o to více nasazení spousty lidí, kteří dělají vše spíše z lásky a potřeby než pro nějaké horentní zisky.

 

Možná je to cesta, kterou se žánrové hraní bude ubírat. Známe to i z našeho regionu – Tučínský špekáček, Horecké struny, Olšovecký rybníček, Country Vojtěchov, OtrokoviceMajfest, Oldřichovický žejdlík, Country Bokovina, Amfolkfest, Tovačovský Portál, Žalmanův Kyjov a celá řada dalších.

Spíše nadšení a snaha se bavit za pomoci muzikantů, kteří jsou ochotni přijet i za menší peníz.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010