Poslouchat country znamená žít country . . .

Festival na vodě 07. 09. – 08.09.2012

07.09.2012 18:07

Desátý ročník festivalu, Tvarožná Lhota a ušlechtilé cíle – to jsou klíčová slova této akce. Od roku 2007 se festival stal charitativní akcí, kdy výtěžek každého ročníku putuje na misijní účely do chudých zemí třetího světa.

Festival Na vodě je multižánrový a nejen hudební festival, který se koná každoročně na konci léta v překrásném zcela přírodním amfiteátru na přehradě Lučina u Tvarožné Lhoty. Přehrada se nachází v překrásné přírodě Bílých Karpat cca 9 km od Strážnice. Jako hlediště slouží travnatý svah naproti přehrady a je tudíž dostatek prostoru pro tisíce lidí. 

Program začíná v pátek 07. září od 18,00 hodin a skončí 22,30, sobotní program zahájí 16.00 a konec je plánován na půlnoc. Kdo, kdy a jak najdete v nabídce přímo na stránkách festivalu.

A stručně z historie . . .

Počátky festivalu sahají až do roku 1997, kdy se v nedaleké Strážnici začaly konat Festivaly křesťanských písní. Festival se postupně vypracoval až na dnešní mezinárodní úroveň a má již své pevné místo v kulturním dění.

Každý ročník navštěvuje až 4000 diváků z celé České a Slovenské republiky. Z původní výhradně křesťanské akce se stal festival multižánrový, otevřela se tak možnost široké spolupráce, která festivalu dodává jeho originální a nezaměnitelnou tvář.

Své umění na Lučině již předvedli umělci z Čech, Slovenska, Polska, Anglie a dokonce i z Afriky. Vystoupili zde například Jiří Pavlica se skupinou Talant, Petr Bende, folková legenda Kamelot, anglické seskupení Heaven´s Shore, skupiny Jablkoň, Ginevra, Stanley a Kapucíni, Družina, Poutníci, Michael, Nsango Malamu.

Sólovým vystoupením přispěli Eva Henychová, Wabi Daněk, Pavel Dobeš, Richard Čanaky. Své umění předvedli i scholy Juventus, Paprsky, VeKa a spousta dalších interpretů. Nejedná se pouze o hudební přehlídku, v programu každého ročníku jsou k vidění videklipy, dokumenty, vodní balety, fontány a každý festival zakončuje velkolepý ohňostroj.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010