Poslouchat country znamená žít country . . .

Ebeni a Nedvědi v Třeboni - Léto v Třeboni

24.07.2010 13:51

Dvě slavná bratrská hudební uskupení nabízí akce Léto v Třeboni.

Skupina bratří Ebenů zahraje v zámecké zahradě 31. července, Jan a František Nedvědovi s kapelou se na stejném místě představí 20. srpna. Obě vystoupení začínají ve 20 hodin. „Jde o jediné letní koncerty těchto dvou formací na jihu Čech,“ řekl organizátor Pavel Barnáš. Vstupenky za nejlepší ceny lze sehnat na webové adrese

www.okolotrebone.cz.

Hudba se do zámecké zahrady vrací přesně měsíc poté, co tam vyvrcholila třídenní hudební hostina, festival Okolo Třeboně, který tam uzavřel Jaromír Nohavica. Marek, Kryštof a David Ebenovi přivezou do tohoto krásného prostředí směs písniček ze všech svých alb s důrazem na to poslední, kterému dali název Chlebíčky.

„Album obsahuje 12 skladeb – autorem všech je Marek Eben. Aranžmá jednotlivých skladeb je dílem celé kapely, která už delší dobu funguje v nezměněném složení. Kromě tria bratří Ebenových ji tvoří rytmika působící v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák,“ popsal manažer bratří Ebenů Šimon Kotek.

Právě tato kapela bratry doprovodí i v zámecké zahradě. Hostem bude brněnská skupina Leporelo, která v soutěži Houpací kůň na Okolo Třeboně skončila na stříbrné příčce. „Před koncertem bude ještě možné shlédnout na malém zámeckém nádvoří od 19 hodin renesanční šerm a tanec skupiny Collegium 1570. Kdo bude mít vstupenku na koncert Ebenů, získává slevu na toto představení. A to samé platí pro majitele vstupenky v opačném případě,“ upozornil Pavel Barnáš.

V srpnu přijedou další bratři, tentokrát klasici trampského žánru Jan a František Nedvědovi. V zámecké zahradě potěší své fanoušky 20. srpna, doprovodí je kapela v čele s mladým, ale vynikajícím countrymanem Petrem Kocmanem. „Jako host vystoupí pražská formace Passage, divácký vítěz a bronzový finalista soutěže Houpací kůň,“ zve Pavel Barnáš.

Vstupenky za nejlevnější ceny lze sehnat na webu

www.okolotrebone.cz.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010