Poslouchat country znamená žít country . . .

Dvorana Mirka Černého

22.06.2012 15:52

V červenci připravuje Český rozhlas – Praha zajímavý projekt. Mirek Černý bude každou červencovou sobotu v 15 hodin vysílat pořad plný písniček, nazvaný Dvorana Mirka Černého.

Nahlédli jsme „pod pokličku dramaturgie“ a tak zde je souhrn připravovaných pořadů:

07.07. 2012 – od 15.00 hodin – první vysílání

Olina a Waldemar Matuškovi s KTO, určitě protagonisté, kteří v části svého období pro country udělali dost, odezní ale i vzpomínka na Minnesengry s Pavlem Žalmanem Lohonkou, Nezmary s  Pavlínou Jíšovou, skupinu Sem tam z Týna nad Vltavou, Samotáře ze Sezimova Ústí, Létavice z Českého Krumlova, kapelu Flok z Jindřichova Hradce a zahrají i budějovičtí Bobři, Zřídlo, Panoptikum, Variace a Bakaláři.

14.07.2012 – od 15,00 hodin – druhé vysílání

Hradecká Dělová koule , Kantoři a Výlety, pardubičtí Vodáci, Stopa a Topas a chrudimská Chrpa. Jejich nejproslulejšími melodiemi budou volně procházet nahrávky z nového alba „ Láska a alkohol“ pražské ryze moderní country formace Blueground.

21.07.2012 – od 15,00 hodin – třetí vysílání

Hudební putování zamíří do Jihomoravského kraje.Připomenou se brněnské skupiny Vavasatch, Mariňáci, Karabina a Roveři, nebudou chybět Poutníci z Blanska ani podstatně známější brněnští Poutníci i s Robertem Křesťanem, který přivede i partu Traperů, s nimiž kdysi začínal.Připomeneme si první nahrávku trampské klasiky „ Píseň severu“, kterou v pražské Lucerně nahrála už v roce 1941 brněnská Zelená sedma, přijdou i Tuláci z Kuřimi, znojemští Voraři a Roman Horký s Kamelotem. Dalšími hosty Dvorany budou Petr Kocman a Pavel Bobek. S Waldou , Olinou a KTO oslavíme pětaosmdesátiny kdysi brněnského trampa, steel kytaristy Fery Fridricha.

28.07. 2012 – od 15.00 hodin – čtvrté vysílání

Poslední vysílání doveze Posázavským pacifikem Waldemar Matuška a bude se odehrávat především v gramofonovém archivu Kamarádů táborových ohňů, jejichž zakladatel i dosavadní šerif František Hacker oslaví 3. srpna rovné pětasedmdesátiny. Pražští Mustangové s legendárními Buráky a Vráťa Vyskočil s Taxmeny připomenou nedožité jubileum Jiřího Fallady, Dvorana zalétne do Brna za Příbojem a ozve se i legendární Cumberland Trio.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010