Poslouchat country znamená žít country . . .

Dvě výuková DVD

06.05.2010 14:56

Dnes bych Vás rád upozornil na dvě výuková DVD směrovaná směrem ke kytaristům.

Obě dvě DVD vyšla již v loňském roce, obě dvě jsem měl možnost shlédnout a určitě si tam najdete něco nového.

Prvním počinem je DVD Ctirada Oráče - Akustická doprovodná kytara (nejen) pro začátečníky, sám autor o DVD píše

Naučíte se, jak hrát na kytaru folkové, trampské a country písničky. Nejpoužívanější akordy a jakých chyb se vyvarovat při jejich držení, jak udržet rytmus, střídání akordů, barré akord, výběr a držení trsátka atd. Poznáte 25 různých doprovodných rytmů, především hraných trsátkem, ale i vybrnkávaných, ve stylu: Brontosauři (Jan Nedvěd), Kamelot, Miki Ryvola, Redl, Žalman, Samson, Hop trop, Karel Kryl, M. Tučný, Duo Červánek  a další. Na dvou známých písních se postupně krok za krokem naučíte, jak hrát doprovody od nejjednoduššího pro úplné začátečníky, přes mírně složitější až k plnohodnotným folkovým rytmům. Na přiloženém DVD je vše podrobně vysvětlováno, zahráno pomalu i rychle, natáčeno třemi kamerami, takže uvidíte zblízka, jak se co přesně hraje, jaký rytmus hraje pravá ruka a co drží levá ruka na hmatníku. Uvidíte také, jak hrát jednoduché blues, akustický rock a rockovou baladu s vyhrávkami i s kapelou! V knížce najdete písničky, ukázky a rytmy v notách a tabulatuře, seznam 241 typických písní k uvedeným rytmům a mnoho dalších rad a tipů. Není nutná znalost not. Autor: Ctirad Oráč . Kniha brožovaná A5, 88 stran. Délka DVD: 51 minut.

Druhým DVD je Bluegrass & Country - škola hry na akustickou kytaru pro začátečníky i pokročilejší, kterou připravili dva přední čeští bluegrassový kytaristé - Ondra Kozák a Ralph Schut 

Škola Vás zasvětí do tajů akustické kytary a BG hraní - jen namátkou jednotlivé témata - Ladění, vybavení BG kytaristy, držení trsátka, technika pravé ruky, technika levé ruky, použití kapodastru, doprovod, G-run, Rest - strokes, směr brnkání trsátkem, příklepy, odtrhy, skluzy, tvorba sóla, souhra dvou kytar v kapele, crosspicking, úvod do improvizace, souhra s basou a mandolínou.

Obě dvě DVD jsou užitečná, úplným začátečníkům bych spíše doporučil první DVD, těm, kteří již přeci něco málo umí a mají trochu v krvi ten správný bluegrassový či country rytmus pak DVD druhé. Koupí jednoho i druhého určitě neprohloupíte.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010