Poslouchat country znamená žít country . . .

Duše v peří - hudební ochutnávka

27.10.2011 15:23

O tomto novém CD skupiny Devítka jsem Vás již taktéž informoval, nejdříve o tom, že vyšlo a pak jsem Vám předložil recenzi CD Milana Tesaře a to zhruba před dvěma měsíci.

Důvodem tohoto příspěvku je nyní odkaz i na složku hudební. CD Duše v peří představuje ve svém pořadu Víťa Troníček - pořad Folková pohlazení a člověkem, který ho CD provází je osoba nejpovolanější - autor všech písní - Honza Brož. Ve svém pořadu Víťa pouští ukázky z CD a zároveň je komentuje společně s Honzou. Vedle představení CD a náslechem jednotlivých písní se dozvíte i řadu informací ze zákulisí. To jak písně vznikaly, komentáře k nim a celou řadu dalších informací.

Doporučuji si zájemcům projít znovu recenzi CD od Milana Tesaře, kterou najdeš tady a pak hned poslechnout pořad, který je možno přímo spustit  zde.

K samotné kapele jen toliko, Devítka stále koncertuje a slaví 20 let na podiích. Osu kapely dneska tvoří vedle manželů Brožových (Honza a Jindřiška - stále též členové Žalmanova spolu) Petr Havrda a dnes i Petr nebavič Novotný - taktéž Žalman a spol. 

Proto se letos na řadě festivalů Devítka objevuje častěji a vždy se Žalmanem. Vždyť Žalman a spol. to je Devítka + Havrda, Devítka je Zalman a spol. bez Žalmana. Jinak pro pořadatele dvě kapely, ale stejní muzikanti, podobný, ale ne zcela stejný repertoár a zvuk, jedny náklady na cestu atd. 

Je pravdou, že Devítka je dnes plně zpátky, s basou je to již skupina, která může posunout, a na novém CD je to velmi dobře slyšet, svůj žánrový záběr zase kousek dále. A zažil jsem letos několikrát Žalmanovo vystoupení, kdy se od poloviny přidal i Petr Havrda a vznikaly tak na podiu zajímavé barevné kompozice na známé skladby. Havrdova kytara citlivě doplnila a obohatila rejstřík zvuků známých Žalmanových hitů, takže vlastně všichni byli a jsou spokojeni.

Devítka je Honzův ventil na tvůrčí činnost, zde se může plně autorsky rozvinout a projevit, aniž by jeho písně ubíraly na Žalmanovu image, to když hraje s Pavlem a dalšími členy Spolu. A určitě je to investice do budoucna, pokud se to o kapele, která je 20 let na scéně, dá říci. Je ale jasné, že Pavel Žalman Lohonka - dneska 65 letý - nebude moci hrát donekonečna a tak Devítka, to je druhé já manželů Brožových. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010