Poslouchat country znamená žít country . . .

Druhá tráva bude mít své první DVD

24.11.2012 16:11

Fanouškům kapely Druhá tráva s frontmanem Robertem Křesťanem určitě neunikla informace, že právě v těchto dnech vrcholí miniturné Druhé trávy s Peterem Rowanem. Celkem pět koncertů – Náchod (21.11.2012), Brno (22.11.), Hranice (23.11.), Nové město na Moravě (24.11.), Praha (25.11.) je vyjímečné tím, že s Druhou trávou vystoupí speciální zahraniční hosté.

Nicméně americký muzikant Peter Rowan, který se může pyšnit cenou Grammy a jejími šesti nominacemi, s Druhou Trávou určitě nevystupuje poprvé. Zajímavým hostem bude jistě i Steve Walsh, který produkoval poslední album DT a kapelu podpoří na elektrickou kytaru. Z domovského Dublinu přiletí i další host, zpěvačka, která taktéž se skupinou spolupracovala dříve, Kateřina García. Walsh i Katka García budou určitě na koncertu v Hranicích, který se stane předobrazem záznamu České televize. Na miniturné se ke skupině taktéž připojí další host – houslista Pepa Malina.

A právě včerejší koncert – 23.11. 2012, který se uskutečnil v divadle Stará střelnice v Hranicích, je ten, ze kterého měl být záznam pro ČT televizi a její cyklus pořadů ČT Live pořízen. A protože DT slaví dvacetileté výročí působení na scéně, rozhodla se skupina natočený materiál použít i na první své DVD vydané právě k onomu dvacetiletému výročí.

Pod režisérským dohledem Romana Vávry (Co chytneš v žitě, Čert ví proč) by měl vzniknout dokument, který si klade za hlavní cíl zachytit atmosféru koncertu a zaznamenat určitě výborné hudební výkony.

Můžeme se tak těšit na pořad v České televizi stejně tak i na DVD, které nejspíše vyjde někdy v příštím roce. A nebo ještě navštivte zbývající koncerty v Novém Městě na Moravě či Praze. 

Koncerty DT s Robertem Křesťanem, sice již bez Petera Rowana, ale jinak v plné síle, můžete shlédnout i ve Zlíně  - Zelenáčova šopa nabídne tradiční prosincový dvojkoncert DT ve dnech 02.12. a 03.12. 2012.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010