Poslouchat country znamená žít country . . .

Dnes další díl pořadu Na moll

01.12.2011 16:52

Hosty pořadu Na moll v dnešním vysílání budou dvě formace, které představují rozdílné odnože akustické hudby.

Skupina Alibaba v čele s kapelníkem, zpěvákem, kytaristou a autorem repertoáru Miroslavem Vepřkem a brněnská kapela Svítání.

Alibaba se stále více dere do popředí zájmu. Současná tříčlenná sestava Alibaby čerpá z nejlepší tradice akustického folku a country a prvky těchto žánrů kombinuje s bravurně hraným swingovým rytmem. V domovském Olomouckém kraji jsou již dobře známí, vítězstvími na Mohelnickém Dostavníku, Portě či získáním pořadatelské ceny štábu festivalu Zahrada se zapsali do povědomí celé řady posluchačů.

Brněnská skupina Svítání má na svém kontě jednu z diváckých cen na festivalu Zahrada z roku 2000. V té době se věnovala převážně akustickému folku s důrazem na vokály. Současná podoba kapely je zcela jiná: pestřejší aranže, prvky různých žánrů, pouze výrazná vokální složka zůstala. Svítání u nás patří k průkopníkům nového šíření hudby mezi fanoušky. V posledních letech nevydává nová alba; místo toho natáčejí profesionálně ve studiu každý rok několik nových písní, a takto vzniklé CD rozdávají zdarma návštěvníkům svých koncertů. Cílem je přilákat publikum spíše na koncerty, než ke stahování hudby z internetu, což je zcela nový a neortodoxní přístup k šířené své muziky.

Sestavu nedávno výrazně změnila i legendární brněnská skupina Kamelot. Cílem kapelníka a autora Romana Horkého je vrátit se k původnímu akustickému zvuku a k trampské muzice. O proměnách nálad a filosofie Romana Horkého jsem Vás informoval v nedávném příspěvku. Roman se odstěhoval do Mohelna u Náměště nad Oslavou, aby měl blízko k inspirativnímu prostředí údolí řek Oslavy a Chvojnice. Současný Kamelot vedle Horkého autorských písní hraje skladby Wabiho Ryvoly. Kapela bude v roce 2012 slavit 30 let od svého vzniku.

Vysílání pořadu proběhne 01.12. na CT2 ve 22.55 a jeho opakování 07.12. na CT2 – blížeji webové stránky CT.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010