Poslouchat country znamená žít country . . .

Dám ti křídla orlů – Double Eagle

27.11.2011 11:19

O uskupení Double Eagle jste možná ještě neslyšeli, pokud se ale řekne Antonín Kny, Petr Kocman, Pavel Kaiser, Zdeněk Hradecký, Martin Melničenko, asi je vám více jasno. Kapela má za sebou dramatickou historii. Byla založena již v roce 2000 a zdálo se, že má našlápnuto tím nejlepším směrem. Muzikantská kreativita a muzikanti samotní, to byla garance s visačkou té nejvyšší kvality.

Autonehoda jednoho z členů však zastavila projekt a jednotliví hudebníci se věnovali dalším činnostem, neb působili i v jiných uskupení. Po sedmileté pauze se kapela vrací na podia a téměř po deseti letech se objevuje v letošním roce jejich první CD. Křest CD kapela již  realizovala v letní sezoně, pro vytíženost muzikantů v jiných projektech ji ani moc není vidět ani slyšet. Nicméně CD je zde a můžete si ho objednat na stránkách kapely.

A co lze k CD samotnému říci?

Jména předních countryových muzikantů, kteří jsou podepsaní pod uskupením Double Eagle a novým CD Dám ti křídla orlů ukazuje, že to s country muzikou nemusí být tak špatné, jak se prohlašuje. Je pravdou, že český fanoušek counry má svá nastavení a novinky až tak dalece nepřijímá, ale CD by ho mělo nasměrovat do nových vod.

Není neznámý fakt, že Michal Tučný, který rád hlásal, že miluje moderní country, neměl odvahu příliš vybočovat z toho českého country trendu. Ono se není ani čemu divit - kde není poptávka, nevyplatí se nabídka. Jižanský rok, který byl jeho pokusem alespoň trochu vystoupit ze zavedeného stylu, určitě nepatří mezi nejoblíbenější alba jeho davu fanoušků.

V roce 2011, se snad začíná blýskat na lepší časy. Uvidíme!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010