Poslouchat country znamená žít country . . .

Country Bukovina 08.06.2012

18.04.2012 12:48

Další regionální akce, velmi dobrý tip na začátek června. Z přiloženého plakátku vyplývá, že festiválek je na country-bluegrassovou notu, neboť kapely, které dramaturg festivalu pozval, nejsou stylově a čistě bluegrassové, byť nástrojové obsazení BG kapele odpovídají.

Amfiteátr Bukovina je kousek od Uherského Hradiště směrem na Uherský Brod za obcí Popovice, ukryt v přírodě u Popovických rybníků. Festival proběhne 08. června 2012, začátek je překvapivě až od 19,00 hodin, což naznačuje, že se protáhne hluboko do noci.

Představovat dvě z veličin, Druhou Trávu s Robertem Křesťanem a plzeňský COP, by asi bylo nošením dříví do lesa. Obě dvě kapely toho mají za sebou již hodně a stále jsou v kurzu právě proto, že se od toho tradiční bluegrassu trochu odlišují a jsou sví. Obě dvě skupiny zpívají své písně s českými texty, což ortodoxní BG styl „nebere“, ale právě proto jsou tak oblíbenými a známými. K dvou hvězdám se připojí v regionu taktéž známé a zavedené skupiny. Zlínský Podjez či Telegraf z Uherského Hradiště mají v regionu početnou fanouškovskou základnu a představují hudební produkcí velmi slušný regionální nadstandard.

Countrio z Hodonína má ve svém středu zkušené muzikanty a repertoár ohraný spoustou vystoupení, ikdyž původně tři pánové se dneska rozrostli do plnohodnotné kapely o pěti členech, stejně tak i Lofoši, kteří se sami označují za folkcountryovou kapelu a pocházejí z Kunovic.

Prostě Country Bukovina bude pohodovka, neboť regionální kapely a jejich fanoušci určitě do amfiteátru Bukovina u Uherského Hradiště dorazí v hojném počtu. Takže na 08. června 2012 si nechte volné okénko na festák, který bude stát určitě za to.

Vše pořádá agentura Davida Němečka, která má za sebou již řadu vydařených akcí a je zárukou dobré kvality. Moderátorem celého festivalu je bývalý spoluhráč Davida Němečka z kapely Drive – Martin Stehlík a dnešní stálý host skupiny Podjezd, tedy člověk nejen znalý problematiky, ale i aktivní muzikant.

Nezbývá, než se těšit na pohodový den a večer, navíc to nemáme do amfiteátru daleko.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010