Poslouchat country znamená žít country . . .

Co poslouchají hudební redaktořii - shodnete se ?

25.08.2010 21:26

V srpnu se s vámi o své hudební tipy podělí redaktorka našeho pražského studia Kristián Kateřina Štěpánková (roz. Trmačová). Přírůstky své domácí diskotéky se opět probere i Milan Tesař. Pro vaše tipy opět otevíráme prostor pod článkem.

Tipy Kateřiny Štěpánkové (roz. trmačové)

Cyndi Lauper poslouchám velmi dlouho. Její hudba mne vždy dokáže dostat do té správné nálady. Na veselou náladu funguje Girls Just Want to Have Fun. Posmutním u Fearless.

Hudební skupina, která ke mně ve svých písních promlouvá léta, je Anthony & The Johnsons. River of Sorrow mi trhá srdce pokaždé.

Nejraději tančím latinskoamerické tance, a proto i má oblíbená hudba je latinskoamerická. Vítězí u mne kubánsko-americká zpěvačka Gloria Estefan s albem Mi Tierra.

V poslední době mě dostalo album Primera Fila od v naší republice nepříliš známé mexické zpěvačky Thalie. Od ní mohu téměř vše.

Zpěvačka, jejíž smrt i hudba mne velmi zasáhla, se jmenuje Selena Quintanilla-Pérez. Album Amor Prohibido je plné positivní energie a života. Za Selenu stále truchlím.

Z klasiky u mne vítězí Claude Debussy s Claire de Lune či Beethoven se svou Quasi una Fantasia.

Tipy Milana Tesaře

(tentokrát výhradně z české scény)

Jan Burian: Dvanáct druhů samoty (Indies MG). Písničkář Jan Burian opět vyměnil akustické piano za elektronické zvuky, které mu produkují jeho syn Jiří spolu s Mikolášem Růžičkou. Nové úpravy Burianových starších písní (například téměř nepřekonatelná Ještě tak pejska nebo Černý z nebe) jsou odvážné, ale fungují.

Vladimír Mišík: Ztracený podzim (100Promotion). Další silná deska od Mišíka a ETC… Zpěvák se po letech vrátil k textům Josefa Kainara, slova některých písní napsali Jiří Dědeček nebo Marek Eben, případně Mišík sám. Jana Hrubého na postu houslisty nahradil nový člen Vladimír Pavlíček, jinak zůstává stabilní sestava Veselý, Skála, Pokorný, Zelenka. Kvalitní rocková muzika, která nepotřebuje komentář.

Muff: Muff (Animal Music). Špičkové jazzové vydavatelství Animal Music vydalo debutové album experimentální formace Muff v čele se saxofonistou Marcelem Bártou (mj. Vertigo Quintet, NUO) a s klávesistou Jakubem Zitkem (NUO). Zvukové koláže, jazz, alternativa i sampl z normalizačního pořadu o skupině Plastic People.

Petr Linhart: Autobus do Podbořan (Indies MG). Druhé sólové CD Petra Linharta stále zůstává na jedné z medailových pozic mé letošní hitparády domácích alb.

Bezobratři: Bezobav (Indies Scope). Slovenské a moravské lidové písně v syrových úpravách brněnské kapely, která se už zdaleka neomezuje pouze na nástroje z bezového dřeva.

Karel Kryl: Zas padá listí (Supraphon). Karla Kryla považuji nejen za nejlepšího českého písničkáře, ale i za jednoho z našich největších básníků. Album Zas padá listí obsahuje výběr z jeho poezie přímo v autorově podání. Nechybějí mé oblíbené Lot a Jde jaro do léta…

Petr Kalandra: P. Kalandra & ASPM 1982–1990 (Supraphon). Od úmrtí kytaristy, zpěváka, skladatele a znalce americké folkové scény Petra Kalandry uplyne v září 15 let. Toto dvojalbum obsahuje výběr nejlepších nahrávek, které natočil ve spolupráci s Janem Spáleným pod hlavičkou ASPM (Amatérského sdružení profesionálních muzikantů).

Traband: Domasa (Indies Scope). Nové album Trabandu Domasa pro mne zůstává letošním domácím No. 1. I proto je v tomto přehledu znovu uvádím.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010