Poslouchat country znamená žít country . . .

Co Honza Žamboch chystá nového?

13.02.2012 13:07

V souvislosti s právě zrozeným songem – Pane Nohavico, který obíhá net, či alespoň žánrové webovky, se jistě patří znovu připomenout genia našeho regionu, Honzu Žambocha, který na podiích vystupuje sám za sebe, či společně se svojí ženou a Jirkou Nedavaškou jako trio Žamboši.

Honza se již tak trochu zprofesionalisoval v loňském roce, když se dal na cestu muzikanta na volné noze, tvrdý muzikantský chlebíček jej ale zase vrátil do pracovního procesu. Přestože se Žamboši mohou pochlubit dvěmi CD, navíc obé ověnčené slávou žánrových cen Anděl, stále to nestačí na to, aby se mohli muzikou slušně uživit.

Zvláště zimní měsíce a poloprázdné kluby, krize na krku a šetřící posluchači, to vše je důsledek, že i velmi schopní autoři, muzikanti a interpreti nemají na růžích ustláno.

Přesto má Honza spoustu plánů a nápadů. Připravuje zcela originální instrumentální desku, k jejiž realizaci sám říká:

„Začínám točit sólovou instrumentální kytarovou desku. Vymyslel jsem si to tak, že během roku vznikne dvanáct nahrávek, každá v jiném měsíci a v jiném lese. Až si album v příštím roce poslechnete v kuse, projdete se všemi ročními obdobími a různými lesy v rozličných pohořích a nížinách. Doufám, že si se mnou stromy zahrají a že mě v lesích nic nesežere. Mám půjčené sněžnice, tam kam mířím teď v lednu je víc jak metr sněhu. A stromy tam pamatují ledacos.

Také kapela nazahálí. Připravuje se materiál na třetí Žamboší desku, melodie jsou již hotovy, zbývá dodělat jen pár textů. K desce zase komentář Honzy,

„Naše třetí deska by se měla začít točit koncem léta. Písně na ní mám v hlavě, melodií je mnoho, zbývá "jen" dopsat asi osm textů a je to. Byli bychom rádi, kdyby se písničky v aranžích lišily od první a druhé desky. Budeme pokračovat v linii obalů, takže se můžete těšit na další kousek do série.“

Honza se chce taky, jak sám říká, objevovat jen tak na ulici, na tomto největším a nejsvobodnějším podiu. Tak až na něj narazíte, ať to bude již kdekoli vezte, že jen potlesk muzikanta neuživí.

„Rád bych se mimo jiné, ať už s kapelou, nebo sám, objevoval občas na ulici. Myslím si, že by tuhle školu měl mít každý hudebník a mě zatím zcela chybí. Zastavte se, až půjdete kolem. Určitě budu mít hlad.“

A co dál v první mesíce roku Honza chystá, zde přímo citace z webu:

V březnu pravděpodobně proběhne série koncertů s australským písničkářem Petem Uhlenbruchem, který se svými písněmi v náladě Owls of the Swamp hrává tak různě po planetě. Budeme s ním koncertovat jak v triu kompletní Žamboši, tak i já osamocený ŠVJ.

V novém roce pokračuje na televizi Noe magazín o muzice - Mezi pražci. Prostor tam dostává jak folk, tak vše, co s tímto žánrem trošku souvisí. Mám za sebou moderování čtyř dílů a řeknu vám, jde mi to někdy hodně ztuha. Snažím se své proslovy před kamerou učit nazpaměť, ať nezdržuju štáb svými bláboly a musím říct, že si od té doby, co jsem s tím začal, mnohem více vážím všech, které slovo před kamerou živí. Je to totiž práce jako každá jiná. Makačka! Starší díly Mezi pražci můžete najít v archivu televize NOE.

Koncertů v lednu a únoru nebude mnoho, chtěli jsme si odpočinout a nabrat síly. Staňka potřebuje máknout na bakalářce, má před sebou poslední rok studií. Juří se snaží nepropadat trudomyslnosti, filtruje zprávy o stavu věcí a svým kritickým pohledem na společnost dál zvedá ze židlí své přátele i nepřátele. Přeji vám v novém roce především zdraví, lásku a také dostatek nadhledu, který nám všem (nás tři nevyjímaje) někdy tak zoufale chybí.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010