Poslouchat country znamená žít country . . .

Bukyfest 07. září 2012

01.09.2012 12:23

Vzpomínkový večer na textaře Michala Bukoviče – osobnost, která hlavně mladší generaci již zcela vymizela z paměti.

Tento český textař (17.09. 1946 – 31.01.2008) pocházel z Prahy a jeho občanským povoláním byla práce s horninami (preparátor hornin). Dobré znalosti angličtiny využíval i ke studiu hudebních nahrávek z oblasti country a rock´n´rollu.

Psát texty začal někdy na počátku sedmdesátých let a to pro amatérské skupiny. Práce se mu natolik zalíbila, že se mu od roku 1973 stává hlavním povoláním a stal se profesionálním textařem. Píše a překládá písně do angličtiny.

Pracoval v produkci gramofonové firmy Panton, spolupracoval s Českým rozhlasem jako autor hudebních pořadů a jako moderátor. Psal scénáře hudebních pořadů pro Českou televizi. Záběr jeho činnosti byl velký, ale do myslí posluchačů se zapsala především celá řada jeho textů.

Vzpomeňme jen Parádu pro Karla Zicha (pro Karla se stal Michal Bukovič jeho dvorním textařem), Měla na očích brýle, duet s Lenkou Filipovou – Mosty a celou řadu dalších.

Ikdyž většina textů jeho písní šla mimo oblast folkové, trampské či countryové muziky i zde najdeme řadu textů a hitů. Záběr jeho působení dokazuje např. text písně Měsíc na Pumpahomou, tato až trampská idyla.

Určitě se dát říci, že písně s jeho texty měli ve svých repertoárech Karel Gott, Waldemar Matuška, Hana Zagorová, Petr Novák, Miki Volek, Sepeši a celá řada dalších. A v žánru? Určitě Taxmeni, Schovanky, Coutry beat, Greenhorns, Fešáci či Věra Martinová.

Michal Bukovič si vzpomínkový večer určitě zaslouží a je dobře, že se takový večer koná.

Vzpomínat se bude 07. září od 19,00 hodin v Klubkinu v Černošicích. Vše bude uvádět osoba opravdu povolaná – Mirek Černý a zahrají skupiny Vlak na Dobříš, Jitka Vrbová a Standa Chmelík, Hot Jazz Praha, Pavekl Sedláček a Cadillac.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010