Poslouchat country znamená žít country . . .

Bob Frídl

16.01.2012 16:00

Pamatujete si tohoto zpěváka? Obávám se, že i naší generaci se vzpomínky budou oživovat jen těžko. U Boba platí dvakrát ono známé – sejde z očí, sejde z mysli.

Zpěvák a kytarista, známý hlavně ze 70. let minulého století, vyrůstal od mládí bez rodinného zázemí. Odešel do emigrace. Po návratu domů bojuje s vážnou nemocí, ale opět vystupuje.

Pěknou vzpomínku přinese CT ve svém pořadu 13. komnata 20 ledna, po odvisílání pořadu v CT najdete možnost i shlédnout z archivu zde.

A jen malé připomenutí na závěr.

Bob Frídl je český písničkář, zpěvák, kytarista a skladatel. Zpočátku zpíval a hrál sólově, později také několik let spolupracoval s pěveckým duem Martha & Tena. Od roku 1971 začal pravidelně vystupovat doma i v zemích někdejší RVHP, jeho popularita stoupala. Na vrcholu své umělecké dráhy v polovině 70. let 20. století hrál a zpíval s doprovodnou hudební skupinou Jana Sochora (známá též pod názvy Barnodaj či Progress Organization).

V polovině 80. let emigroval do Řecka, kde se věnoval podnikatelské činnosti v cestovním ruchu. Po listopadu 1989 přijížděl pravidelně do Čech, v roce 2000 se vrátil na trvalo. Jde nejen o návrat do vlasti, ale i o návrat umělecký, vystupuje sólově po různých hudebních a společenských klubech.

Jeho životní zkouškou a zároveň touhou je rodina. Velmi brzy přišel o matku, to mu bylo teprve 16 let. Otce neznal, a tak velmi brzy vyrůstal úplně sám. Rodina, zázemí a bezpečí, to je to, co mu od puberty chybělo a po čem toužil celý život. Kvůli rodině a pocitu sounáležitosti a touze někam patřit v určitém období svého života obětoval i kariéru a odstěhoval se s manželkou a dětmi do Řecka, odkud jeho žena pocházela. Touha vrátit se však byla velmi silná. Po kolapsu manželství přichází návrat domů a také druhý pokus o úspěch v hudbě v Čechách.

Všechno se dařilo, začal hrát, zpívat, přemýšlet o dalším CD. Do tohoto období přišla další rána - rakovina plic v metastázích s primárním nádorem v prostatě. Do února ležel v nemocnici, jeho léčba probíhá doteď. Po počátečním strachu o život, o budoucnost, o sebe se rozhodl, že bude bojovat a nenechá rakovinu, aby ovlivnila jeho profesní ani soukromý život.

 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010