Poslouchat country znamená žít country . . .

BLUEBELLS- bluegrassová přehlídka

09.03.2012 17:25

4. ročník bluegrassové přehlídky proběhne v Třebovickém mlýně v Ostravě, program se intenzivně připravuje. Jisté je jen to, že akce bude, termín 30. března.

Historie festivalu není dlouhá, bude se konat teprve 4. Ročník, ale na severní Moravě se bluegrass hrál vždy velmi dobrý a tak se Luční zvonky (Bluebells) podařilo dát dohromady coby ucelenou přehlídku.

1. ročník proběhl v únoru 2008 v DK Akord a vystoupili na něm – BG Styl (Ostrava), Duo Horečka (Jablunkov- Frenštát), Křeni (Karviná), Vrtáci (Český Těšín), Jirka Králík a Rowdy Rascals (Praha) a legendární Honza Bican a Sešlí přátelé z Českých Budějovic.

2. ročník se pak konal v o dva roky později v únoru 2010 ve stylovém prostředí Třebovického mlýna a stal se reprezentativní přehlídkou bluegrassové hudby v Ostravě a širokém okolí. Více než 12-hodinová přehlídka končila dlouho po půlnoci a pokračovala společným sejšnem.Vystoupily tyto skupiny -BlueRej(Ostrava), BG Styl (Ostrava), Goodwill (Ostrava), Bluegrassanka (Ostrava), Ondra Kozák and his boys (Ostrava), Bruno Unit (Ostrava), Vrtáci (Český Těšín), Silent Rain(Karviná), Bluegrass Comeback (Opava) a Ptačoroko (Frýdlant nad Ostravicí).

Pro příznivé ohlasy a velký zájem fanoušků bylo rozhodnuto o pokračování těchto setkání. Následující podzim se nám pak podařilo zorganizovat nádherný koncert legendární šumperské Bluegrass Novy společně s BlueRej, Silent Rain a jablunkovským- dnes již kultovním-Blafem v rámci Podzimních ozvěn.

Z mailu Zajace dále doplňuji

V pátek se můžete těšit na 4 výborné bluegrassové kapely, v sobotu od 10 hodin na promítání velezajímavých vodáckých filmů, od 12 hodin na sled cestovatelských přednášek s živými cestovateli, od 17h na blok krátkých audiovizuálních prezentací ( fotovideoshow) a od 18h pak na  večerní koncert 4 skupin, již teď se můžete těšit na Lístek z Prahy a ostravské Tempo di vlak.

Po skončení pak následuje tradiční společný sejšn, který končívá nad ránem. Je možno přespat v pokojích penziónu Třebovický mlýn (kde se přehlídka koná) nebo v sále ve vlastních spacácích.

Eventuální doprovodný extrémně zajímavý sobotný a nedělní program je v jednání. Stále  přijímá-me příspěvky do sekce  fotovideošou.

 Cestovatelské přednášky slibují velmi nevšední podívanou:

PERU a BOLÍVIE - David Sam Krčmařský

INDIE - Renáta Moskalová

ZAKARPATSKÁ UKRAJINA – Petr Šikula Vrchovský

ALBÁNIE a ŘECKO – Robin Cowboy Hill

KEŇA – Nikol Sikorová

KANADA -  BIG Salmon River (Velká lososí řeka) – Petr Bruml Donath, Radim Sojka Ptáček a Mirek

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010