Poslouchat country znamená žít country . . .

Banjo Jamboree Čáslav 2012

13.06.2012 14:40

V příspěvku z pondělí jsem si trochu „rýpl“ do BG komunity a trochu pokritizoval jejich smysl pro koordinaci, když v uplynulém týdnu rozmělnili svoje aktivity do řady akcí. Tento počin byl po zásluze potrestán, když se mi do textu vloudila chyba při kopírování názvů a schránka mi do textu nacpala i odkaz, který tam být neměl. Chyba, která se neodpouští a redaktoři, z jak já píši „zpřátelených webů“, mne ji neopomněli patřičně připomenout.

Ale já jsem tomu rád, neb mám alespoň trochu zpětnou vazbu, že text někdo sleduje s ostříží pozorností. A zároveň jsem se na tím zamyslel a řekl si: „Hle, špatně to hochu vidíš, není to malá koordinace BG komunity, je to tím, že akcí je stále dost a termíny prostě nestačí".

U jiných festivalů a festiválků se na tím nepozastavuji, že se jich každý víkend koná spousta a kvalitativně mnohdy kulhají na obě nohy, přičemž dělají žánru medvědí službu – odčerpávají posluchače a návštěvníky od těch lepších a navíc u řady z nich vyvolávají pocit, že tak nedobře organizované akce s malou úrovní kapel či techniky zvukaře jsou standardem. Někdy ale zafunguje i jen špatné počasí či jiné faktory. Pravdou ale je, že kdyby akcí bylo méně, lidé by vybírali a vážili si těch, které jsou a to včetně muzikantů, kteří by pak ze sobotního dne nedělali stigma, kdo v daný den vystoupí na největším počtu akcí.

Tak proč by se bluegrassové kapely festivaly měly v tomto ohledu omezovat? Navíc těch kvalitních máme stále spousty a tak dvě akce v jeden den na vzdálených místech jsou spíše plusem, šetříme přepravní náklady a na své si přijdem!

A protože jsem Banjo Jamboree omylem poslal již do akcí, které se konaly, pokusím se odčinit vše tímto příspěvkem.

Ne přátelé, Banjo Jamboree 2012 v Čáslavi teprve bude a bude to tento víkend!!! Hráči na banjo či milovníci bluegrassu se určitě zmást nenechali a Vás všechny ostatní mohu na Jamboree jen pozvát. Čtyřicátý (40.) ročník festivalu svědčí o tom, že se nejedná o žádnou přechodnou událost, ale akci velmi významnou s tradicí, kterou těžko něco v našich podmínkách překoná.

Historie festivalu je na stránkách  popsána dostatečně, takže jen vypichuji  . . .  se rozhodl uspořádat bluegrassový festival BANJO JAMBOREE. Zde budou mít kapely a jejich banjisté možnost nejen si zahrát, ale i předat si své zkušenosti, sehnat nové desky,struny, nástroje, ale i navázat svá nová přátelství. 

To, že je to první bluegrassový festival v Evropě, se vůbec nevědělo, ale zato se brzy vědělo, že festival Banjo Jamboree se mnohdy stal osudem pro lidi, kteří bluegrass milovali, zde muzikantsky vyrostli, a že se tato přirozená hudební škola osvědčila. Z popudu Baqnjo Jamboree vznikly i další festivaly a společně daly šanci bluegrassu rozkvést v Čechách i na Slovensku do dnešní skvělé podoby. . .

Festival začíná v pátek a pokračuje v sobotu a když nahlédnete do programu (kapely jsou stručně představeny a dány odkazy na jejich stránky) je to přehlídka opravdu skvělých sestav. Sobotní program s ohledem na výroční ročník dozná trochu změn, ale o to bude vše slavnostnější. Zahrají sestavy, které hrály na prvních ročnících Jamboree a to namísto soutěžících kapel, které v jiných ročnících v sobotu hrávají a byly vždy vybrány z předkol Jamboree.

Ale ostatní tradiční akce zůstávají. Opět se podařilo nasmlouvat zajímavé a skvělé zahraniční hosty, budou se konat dílny na banjo (Eddie Adcock) a basu (Tom Gray), bude výstava výrobců nástrojů, dražba kytary z dílny Přemysla VečerkaOrganizátoři nezapomínají ani na dětský doprovod návštěvníků specializovaným programem, prodej CD, not a dalších muzikantských doplňků je taktéž zajištěn.

Pokud se do Čáslavi chystáte nahlédněte do mapy, pokud areál festivalu a okolí neznáte. Skvělá muzika je zajištěna a počasí na víkend je letní až parné.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010