Poslouchat country znamená žít country . . .

7. hudební festiválek bluegrassu

20.09.2010 19:23

2. 10. 2010 od 19.00 hod. se v kulturním domě ve Verneřicích u Děčína opět do brzkého podzimu rozezní tóny modrých, ale jak již u nás bývá zvykem, i jiných odstínů strun. Hrát a zpívat bude The Lusatian Grass, mentálně-momentální sestava Dana, Verenika a Badarala a bluegrassoví údernící G-runs´n and Roses. Od modré nás svede Rosťomág a jeho čerstvá hudební sestava Stará fabka.

Na úvod by se slušelo představit učinkující. The Lusatian Grass: Kapela z České Lípy, která staví na autorských skladbách dlouholetých pilířů v osobě Tomáše Kejklíčka a Karolíny Stránské. Po několika obměnách v sestavě, zdá se nastalo kýžené zabydlení ostatních členu kapely - basisty Miloše Macháčka a kytaristy Miroslava Pozníka. Kapela natočila sedm autorských CD. Některé z nich si budete moci pořídit na místě - na jednoho šťastlivce čeká nejnovější CD v podobě výhry.

Dana, Verenika a Badarala: Z přátelských setkání, výletů a společných jamů se vyklubalo pár hezkých písniček, s kterými Dana Šteflová (kontrabas), Veronika Langhansová (kytara) a Badarala (mandola) nemohli zůstat schovaní na hájence ve Vysoké Lípě. Díky jejich bohatým zkušenostem vznikl netradiční set vlastních písní; smutných i veselých, písní o životě, smrti a naději. Netradiční zastoupení nástrojů se také promítlo do melodií, které se nejvíce přibližují old timu, irským, uším lahodivým baladám a zapřít nelze ani dlouholetý vliv bluegrassu.

G-runs´n and Roses: Po letošním triumfálním tažení Evropou netřeba tuto kapelu dalekosáhle představovat. Držitel ocenění „No.1 European Bluegrass Band 2010“ – nejlepší evropská bluegrassová kapela roku 2010 (EWOB Festival, NL). Držitel 1. ceny z mezinárodního festivalu v La Roche Bluegrass Festival (La Roche, Francie). Téhle kapele chybí už jen snad první cena nejprestižnějšího festivalu Blatenský škrpál, pořádaného sborem dobrovolných nosičů v Blatné u Horní Dolní. "Když si poslechnete kapelu G-runs 'n Roses, zaujmou Vás přesné trojhlasy, fascinující sóla jednotlivých hráčů a solidní rytmus. To vše divákům podává se značnou dávkou humoru.", píše se na jejich webových stránkách. Nechme se tedy provést fascinujícím umem Ralpha Schuta (kytara), Michala Wawrzyczeka (banjo), Martina Burzy (housle), Tomáše Kubína (basa) a Milana Marka (mandolína).

Rosťomág a Stará fabka: Pod rouškou Rosťomága se skrývá písničkář, básník, zpívající geodet a především skvělý člověk Rosťa Čurda von Úštěk. Jeho repertoár tvoří autorské skladby psané v uplynulých 50 letech a to podotýkám, že Rosťa nedávno oslavil své 48 narozeniny. Své písně interpretuje převážně s akustickou kytarou. Protože se však svět mění, Rosťa je náročnější, v neposlední řadě my jsme náročnější, budete moci jeho písně vyslechnout v úpravě pro doprovodnou kytaru a orchestr. Orchestr tvoří Jarda Noga na bicí, Slam a Hondzík na sólovou kytaru, Čonda na housle a Pablo na basu. No uznejte – jedno zvučnější jméno, než druhé.

Na závěr by se slušelo ještě pár informací k organizaci. Kulturní dům se nachází na náměstí a pro jeho kulturně-historickou hodnotu ho nelze přehlednout. Vstupné i po zvýšení cen alkoholu, benzínu a pšenice na světových trzích zůstává symbolická - tj. 60,- Kč. Jam session dle aktuálního osazenstva. V místě je zajištěno občerstvení, spaní možno po skončení akce na sále - během produkce pouze mimo sál na vyhrazených místech.

Další informace naleznete na www.akus-verne.cz
Aktuálně máme pro ty nejnáročnější posledních cca 150 volných míst.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010