Poslouchat country znamená žít country . . .

A.M. Úlet a Malé velikosti

01.08.2012 01:01

Tuto rodinou sestavu manželů Adamcových doplněnou Janem Dobiášem na baskytaru potkávám poměrně často. Vždyť se na podiích pohybují již od roku 1994, ikdyž výrazněji je vnímám až tak od roku 1999.

Kapela, jejíž tvůrčí osobností je Honza Adamec, prošla řadou proměn a dá se nazvat vším, jen né nudnou. Začínala jako pokračujícící aktivita ze scholy – kde se hrálo především během různých církevních akcích, ale potenciál Honzy Adamce se nakonec prosadil do své podoby. Vedle kytary a houslí, hlavních nástrojů které manželský pár hudebně „obsluhuje“, byla sestava doplněna basovou kytarou, perkusemi, experimentovala s klarinetem, banjem.

Po dvouleté přestávce 2003 – 2005 se kapela nakonec usazuje na dnešní podoby tří muzikantů – Adamcovi + Dobiáš. Ikdyž od roku 2009 se stálým hostem kapely stal Arim Shankar – hráč na na didgeridoo, djembe, darbuku a conga, Mudjahedinem - alikvótní  a hrdelní zpěvy, djembe a Shobulem na didgeridoo a tibetské misky.

Z posledních let je sestava známá z projektů s kanadskou písníčkářkou a malířkou SILVIÍ FORSYTH (tuto etapu skupina zaznamenala v roce 2010 na CD Forget Me Not) a od roku 2008 byla skupina iniciátorem projektu SHANKAR BLUE - mystického spojení akustické muziky A.M.Úletu s ethnohudbou z dálného Tibetu a z Austrálie, kdy se spojila právě s Arimem.

Dnešní hudební produkce A.M.Úletu se pohybuje na rozhraní folk- rocku s prvky blues, jazzu i folklóru. (akustická autorská tvorba Janka Adamce). Aranžmá skladeb je minimalistické s důrazem na texty.

A.M.Úlet dneska nabízí několik variant svých vystoupení, vždy s cíleným zaměřením. Buďto v klasickém obsazení, či jako A.M.Úlet Nahlas, ADDAMS FaMILY, v projektu Shankar Blue či se Silvií Forsyth a nebo co by součást kapely Madalen.

A právě v těchto dnech spatřilo světlo světa další CD skupiny s názvem Malé velikosti. Celkem třináct skladeb z autorské dílny A.M.Úletu se stopáží víc jak 54 minut.

Kromě klasického obsazení A.M.Úletu: Janek-Blanka-Janek se na CD objevili hosté na bicí (Roman Ilek), klávesy (Pavel Kunčar), didgeridoo (Arim Shankar), banjo, dobro (Zdeněk Dokoupil), mandolínu (Jan Štaigl), ethno rytmické nástroje a na CD uslyšíte samply a elektronické vychytávky. Deska je pěkně hudebně našlapaná a objednávat můžete přímo na webu.

Skupinu si můžete poslechnout i na řadě akcí, rozpis koncertů je k dispozici na stránkách kapely. Nejblíže to bude Starý dobrý western již tento víkend.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010