Poslouchat country znamená žít country . . .

Zlínský Woodstock 01.09.2012

30.08.2012 01:04

Tato akce se přesunula z počátku srpna, kdy se celé roky konala na termín 01. září 2012. Zprvu jsem se domníval, že se pořadatelé rozhodli vyhnout se kolizi termínu s festivalem Starý dobrý western, ale pozadí akce nasvědčuje něčemu jinému.

Agentura Davida Němečka, která v minulosti festival organizovala v areálu WLW se ujala organizace i letošního 12. ročníku a termín – sobota 01. září není náhodný. V této době probíhá na zlínsku legendární Barum Czech Rally a tak se spojila divácká síla i místo konání – areál WLW se nachází v bezprostřední blízkosti diváckého místa rychlostní zkoušky Maják.

Organizátoři sázejí na vysokou diváckou kulisu Rally a vhodnosti místa a chtějí tak na festival přilákat silnou komunitu motoristického zázemí a především nabídnout zábavu.

Tomu odpovídá i dramaturgie festivalu. Vedle domácích kapel Kačes & Nový Rumpál a AG Fleku nabídnou fanouškům Michala Prokopa a Framus 5 a hvězdou je určitě kapela Support Lesbiens.

Žánrový fanoušek může jen říci, z festivalu žánrové muziky se stal byznys pro masy. Od 18,00 hodin odehrají 4 kapely - za větší peníz méně skupin a muziky, o to větší slávy.

Z pohledu organizátora, dramaturga je tento krok asi pochopitelný. Festival tu byl, měl svoji tradici, byl nabídnut jako doprovodná akce k Barumce a slovo dalo slovo.

Lidé se po závodech chtějí bavit a když jsou již z domu, proč jim tu zábavu nanabídnout? Hudebně to postavíme na muzice známých hvězd a k tomu přidáme žánrové místní kapelní celebrity a spektrum diváků je pokryto. A jsi – li platící účastník Rally, máš navíc slevu na vstupném.

Asi vše je to pochopitelné a rozumem přebratelné, nic méně pro mne, který není až takovým fanouškem automobilového sportu, se letošní Zlínský Woodstock určitě vyhne.

Ale festival kdysi do „naší škatulky“ patřil, tak zde pozvánku dávám, ikdyž podobně zaměřené festivaly již zde neprezentuji.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010