Poslouchat country znamená žít country . . .

Zlínská Šopa má před sebou náročný týden

08.05.2012 12:23

Alespoň hudebně, jinak jsou asi všechny týdny dost náročné. Nutnost udržet klub a hosty, štamgasty a strávníky, prostě všechny ty, kteří dojdou a nechají zde své peníze.

Od 13.05. 2012 čeká v tomto ohledu i nápor hudební, hned na 13.05. a následně další den 14.05. vystoupí na Šopě Pavel Bobek a kapela P.R.S.T., tedy jedna se sestav, Která Pavla Bobka pravidelně doprovází. Skupina P.R.S.T. dneska již samostatně vystupuje málo, neb její členové jsou vázáni v celé řadě dalších projektů. Pokud se podíváte pod pokličku „Prstu“ najdete zde staré známé – Pepa Malina (Cop), Tomáš Vokurka – řada projektů, Svatka Štěpánková a Radek Hlávka – taktéž řada hudebních aktivit, alespoň dle pořadatele vystoupí P.R.S.T. v této sestavě, což je jejich sestava původní. S Pavlem Bobkem hrává pravidelně i Malinaband či sestava kolem Pavlíny Jíšové, v regionu byl Pavel Bobek k mání přede dvěmi měsíci na Ranči v Kostelanech a to taktéž se skupinou P.R.S.T. V odkazu najdete i základní info k této sestavě.

Šopa má hned dva koncerty, neb strategie klubu je v případě většího zájmu posluchačů (nad běžnou kapacitu klubu cca 100 lidí) raději udělat „doma“ dva koncerty a uchovat klubové prostředí (a náklady udržet doma), než si pronajímat draze někde jinde větší sál bez možnosti občertvení a dobrého jídla. Tento model je odzkoušený a posluchači již akceptovaný.

Hned další den 15.05.2012 vystoupí na Šopě Pavel „Kačes“ Husár a jeho kapela několikrát znovuobrozená – Nový Rumpál. Zlínští Kačese znají jako „hudebníka“, který má nezaměnitelný chraplák a image, které znají z počátků Fleretů. Později Kačes obešel řadu štací, hrál se svoji kapelou Rumpál. Poslední roky jsme ho vídali v sestavě Odpolední směna, když se ale pánové Markytán a Viktorin opět potkali po letech v obnoveném AG Fleku, Kačes se vrátil k Rumpálu.

Hned další den je naplánována Lucie Redlová a pravděpodobně i doprovodná skupina Garde, představí své nové CD Křižovatky a na sobotu je Šopa zadaná setkání amatérských zlínských muzikantů, kteří hrají bez snahy o velké ambice spíše pro svoji radost a potěchu. Jelikož sestavy hrají ve „svých“ hospůdkách po Zlíně, mají řadu příznivců, kteří je určitě v hojném počtu přijdou podpořit i do „zlínského stánku hudebního žánrového vrcholu“, a tak lze čekat hojnou účast a hraní jak za mikrofony tak i po vystoupení.

Tedy v průběhu 7 dnů hned 5 hudebních akcí a každá slibuje plný sál a skvělý zážitek. Šopa má na zbytek května a do konce června, než si dá hudební prázdniny, naplánováno ještě pár hudebních špeků jako je skvělý jazz či dvě akce v BG stylu – Svaťu Kotase s jeho Bandem a otrokovické Hazardy, a slovenskou sestavu Neznámi s Willie Jonesem, kteří byli k mání na loňském Starém dobrém westernu. Proto i vystoupení Gymplerů v tomto bloku není ničím neobvyklým. Hudební i lidská propojenost je více, než jasná.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010