Poslouchat country znamená žít country . . .

Živé skoky

22.06.2011 10:05

Již čtvrtým ročníkem pokračuje v prostorách bývalé obce Skoky na Žluticku a především ve zdejším poutním kostele Navštívení Panny Marie projekt Živé Skoky. Za řadou aktivit, které si kladou za cíl oživení kdysi slavného poutního místa, stojí občanské sdružení Pod střechou. 

Prvním koncertem letošní sezóny bude v sobotu 25. června vystoupení pozoruhodného vokálního soubor Byzantion. Svým repertoárem soubor navazuje na tradici hudby staré Byzance, jejíž nejstarší kořeny u nás sahají do období působení Cyrila a Metoděje, kteří přinesli ze své vlasti základní typy hudebních forem na území Velkomoravské říše. Snahou sboru je pěstovat řecko-byzantskou a slovanskou hudbu východní Evropy a přední Asie a seznamovat veřejnost s touto hudební tradicí od nejstarších dob až po současnost. 

Na příští týden občanské sdružení Pod střechou plánuje putování s obrazem skokovské světice z kláštera v Teplé po Skokovské poutní stezce. Sraz poutníků je ve čtvrtek 30.6. před konventem kláštera v Teplé ve 13:00. Putování vyvrcholí ve Skokách v sobotu 2. července ve 20:30 večerními zpěvy z Taizé v slavnostně osvětleném kostele. Další den – v neděli 3. července – pak bude ve Skokách probíhat už od 10:00 tradiční skokovská pouť k poctě svátku Panny Marie. Návštěvníci Skoků se pak během léta mohou těšit na společný koncert Vladimíra Merty, Oldřicha Janoty a Karla Vepřeka (sobota 23.7.), Tria Sirius s repertoárem především barokní hudby (sobota 6.8.) a bluesmana Jana Spáleného v doprovodu svého syna Filipa a světoznámého trumpetisty Michala Gery, které ve Skokách uvede písničkář Petr Linhart v sobotu 13.8. 

Jako každým rokem bude i letos během července a srpna skokovský kostel přístupný veřejnosti, a to denně od 10:00 do 18:00. Návštěvníci si kromě všech chrámových prostor mohou prohlédnout i výstavu Zachraňte dominanty, vytvořenou k podpoře záchrany chátrajících církevních památek. 

Projekt Živé Skoky 2011 je realizován díky podpoře Nadace Život umělce, měst Žlutice a Bochov a Nadace Český hudební fond. Poděkování patří také mnoha dobrovolníkům, kteří během léta zajišťují bez nároku na odměnu průvodcovskou službu a brigádnickou výpomoc na údržbě okolí kostela.

Aktuální informace jsou dostupné na stránkách www.skoky.eu 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010