Poslouchat country znamená žít country . . .

Zdánlivě každý o něčem jiném

23.05.2012 13:27

Ale jen zdánlivě. Dneska jsem si přečetl dva zajímavé příspěvky, jeden medituje nad tím, jak technologie a technika přebírá nad námi moc. Druhý vzpomíná na to, jak bylo těžké dělat dobrou muziku dříve (v podtextu právě bez technologií a techniky) a o to víc si lidí a muzikantů z té doby váží, přesto že je dříve mnohdy zatracoval.

Oba dva pisatelé patří do stejné kategorie, jako já. Pamatují doby, kdy jsme komunikovali z očí do očí a ne jen na Facebooku, kdy jsme měli spoustu přátel se kterými se šlo na pivo, do přírody a neměli jsme je spočítané sociální sítí. Pamatujeme doby, kdy zpěváci museli umět zpívat a muzikanti museli umět hrát. Kdy nahrávky byly dotažené, a každá spadlá nota nebyla puštěna dále.

Pamatujeme doby, kdy mobil byl jen vizí a komunikace po počítačové síti vojenským tajným projektem. Což o to, technika a technologie jsou dobrý sluha, ale zlý pán. Sám s povděkem kvituji, když si četbu a hudbu na cesty nesu ve svém mobilu, když nevím kudy kam, poradí a někdy i dobře navigace, když místo listování v jízdním řádu mi ten správný spoj předloží aplikace. Ale nic se nemá přehánět.

Patřím do generace, která pamatuje a tudíž dovede odlišit. Dnešní generace ale již nepamatuje a všechny ty vymoženosti bere, jakoby tu byly odpradávna (minimálně od jejich narození, což je mnohdy pravda). Jak jí to ovlivňuje a kam to vše směřuje vidíme každý den kolem nás.

Už i ty mobily, které nás ještě před 15 lety okouzlovaly možností volat téměř odkudkoli a poznat volajícího, posílat SMS, dneska s touto nabídkou patří do starého železa – potažmo jen pro staré lidi.

Koupíte-li si dneska chytrý telefon, potřebujete svého O2 guru, abyste mohli přístroj vůbec používat. Jak funguje, co o vás ví a předává dále, to už nikdo nesleduje. Prostě technika nás pohlcuje, za chvíli se bez rad a informací nebudeme schopni vydat bezpečně z domu.

Otázka zní, je to dobře a nebo to tak musí být? Hranice, kdy se ze sluhy začíná stávat zlý pán se pomaličku ale jistě překlápí. Jak dlouho to potvrvá, záleží jen na nás. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010