Poslouchat country znamená žít country . . .

Žalmanův Kyjov

18.09.2010 12:32

Letost jsem se po roční odmlce do Kyjova opět chystal. Areál letního kina leží v centru Kyjova u krásného parku, atmosféra a návštěvnost je dostatečná od místních, posíleni vždy fanoušky a nadšenci z nejbližšího okolí. Festival je vždy dobře organizován, hojně navštíven VIP osobami v podobě sponzorů a vedení města, kteří ale narozdíl od jiných "Vipáků" této muzice fandí a rozumí ji. A publikum je v centru jižní Moravy zpěvné již od pradávna. Atak bývá v Kyjově vždy dobře a veselo, ikdyž návštěvníci areálu nebývají pokaždé ortodoxní posluchači této muziky. Součástí večera je i cimbálovka, letos byla ta opravdu z kategorie extra - Hradišťan není třeba představovat a Kyjovájům obzvlášť ne.

Jak jsem již psal chystal jsem se a těšil, nakonec mne zradila technika, při odjezdu jsem utrhl spojkové lanko na svém samohybu, a tak jsem si o festivalu mohl nechat jenem jen zdát. Přejměte alespoň telegrafický výčet a faktografický popis z pera Lucy a stránek Folk Time. Dále tedy příspěvek lucy  . . .  cituji

Datum 14. 8. 2010 znamenalo pro kyjovské letní kino příliv muzikantů i diváků. Po čtrnácté zde probíhal festival s názvem Žalmanův folkový Kyjov. Letošní ročník se nesl ve znamení 40. výročí Poutníků.

Úderem šesté večerní publikum uvítali moderátoři Pepa Štross a Vašek Souček. Hudební produkci zahájila Devítka, tentokrát i s hostem Petrem Novotným, kterého představila jako "dělníka muziky".

Pravidlem se stalo účinkování vítězů Folkového kvítku, letos zahrála Jana Věnečková se svou skupinou Věndy z Litomyšle a vratislavická Kabája. Nechyběla tradiční Zdravice zasloužilých matadorů - pozdrav od všech nejdůležitějších, co se zasloužili o trvání akce. Žalman jako záštita a jméno festivalu, starosta města František Lukl podporující akci, vrchní organizátor František Linhárek…

Po rozebrání darovaných vín nastoupil Hradišťan a poté Žalman se svým Spolem. Následovalo uskupení Old Boys Poutníci- František Linhárek a Jiří Píďa Látal s pomocí houslistky Pavlíny Stankušové a Žalmaního basáka Petra Novotného představili několik písní bývalého dvorného textaře Poutníků Pepy Prudila.

Následoval křest CD O velkém loučení, které obsahuje 14 písní s texty Josefa Prudila. Kmotry se stali starosta František Lukl a spoluzakladatel Poutníků Pepa Šulák, kterého František Linhárek uvedl jako svého nejoblíbenějšího spolužáka ze školky. Na pódiu vypuklo mísení kapel - nejdřív se k Old Boys přidal Jiří Karas Pola a předznamenal nástup Poutníků.

Poté se k Poutníkům přidávali další muzikanti, hlavně bývalí členové: Hanka Černohorská, samozřejmě nechyběl emeritní člen Zdeněk Kalina, opět František Linhárek, Robert Křesťan, k němu členové Druhé trávy… Poté tedy Druhá tráva v samostatném koncertu a zakončení v podobě Petra Bendeho s kapelou - druhá hodina ranní to jistila.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010