Poslouchat country znamená žít country . . .

Žalmanův folkový Kyjov – 11.08.2012

02.08.2012 10:20

Přijde mi to teprve chvilka, kdy jsem Vás zval na loňský ročník a již je zde opět další rok a další ročník Žalmanova Kyjova – sobota 11. srpna od 18,00 hodin.

Letost se bude Kyjov pod zastřešením Pavla Lohonky – Zalmana konat již po šestnácté. Byl jsem na mnoha ročnících a vždy jsem byl spokojen. Kyjov má pěkné letní kino v sadové oblasti města, vlastně jen kousek od jeho středu. Areál je ke konání podobných akcí určen a zařízen. Diváci zde sedí na pohodlných lavicích s opěrátky a se širokými uličkami. Podium je dostatečně velké a zvukové zajištění na velmi kvalitní úrovni, kde jsou všechny oblasti areálu dobře pokryty, ať sedíte dole a nebo nahoře či na levé a nebo pravé straně areálu.

Již mnoho let má Kyjov dvě jistoty, že vystoupí Žalman, co se od osoby, která svým jménem festival zastřešuje jistě očekává, tou druhou je moderátor Václav Souček, který moderuje Kyjov od „nepaměti“. Poslední roky s Pepou Štrossem a znáte-li oba dva, je to velmi humorné a erudované moderování.

Začíná se v 18,00 hodin, to je taky roky neměnná jistota stejně tak jako Zdravice zasloužilých matadorů a nebo vystoupení vítězů letošního Folkového kvítku. Jsme v Kyjově a tak nemůže chybět tradiční a klasická cimbálovka a pak již se jede z kopce – Petr Bende a Pavel Helán, Poutníci, Žalman a spol. brněnský přístev a na závěr Kopřivův Folk Team.

Konec kolem 01,15 – tedy skoro osm hodin muziky a mluveného slova. Program s účinkujícími a časovým rozpisem najdeš zde.

Jediným stroupkem na festivalu je menší občerstvovací zázemí, areál kina není přece jen tak rozlehlý a ikdyž zde najdete všechny klasické nabídky – pivo, limča, klobásky atd. přece jenom, je-li plný dům a to je téměř vždy, musíte si na pivo či jídlo vystát chvilkovou frontu.

Na večer plný muziky jdou hlavně Kyjovjané a pak celá řada fandů z nejbližšího okolí. Parkovat u areálu moc nemůžete, ale dá se na cestě vinoucí se kolem sadů a nebo kdekoli jinde ve městě či postranních uličkách, tam kde to je povoleno.

Vyjde-li počasí je návštěva Žalmanova Kyjova sázka na jistotu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010