Poslouchat country znamená žít country . . .

Zajímavá kniha o Bobu Dylanovi - Down The Highway

26.10.2010 10:15

O Bobu Dylanovi toho bylo napsáno již mnoho. Jeho biografie, překlady jeho písní, bylo natočeno řadu pořadů, vyšla celá plejáda článků, glos a reportáží.

V současné době se na trhu objevuje další krásná publikace o této hudební stále žijící legendě, kterou vydalo nakladatelství Galén.

Knihu představuje samo nakladatelství ve své PR poznámce, kterou Vám nyní dále přináším

cituji  . . .  

Nakladatelství Galén vydalo knihu o významné hudební legendě Down The Highway / Život Boba Dylana od Howarda Sounese v překladu Michala Bystrova. Bob Dylan je umělcem, jehož význam pro moderní populární hudbu nemá obdoby. Natáčí jednu skvělou desku za druhou, na pódiu dokáže podat nezapomenutelný výkon. Patří k ikonám popkultury. Především je ale jedním z nejlepších autorů své doby… Během své bezmála padesátileté kariéry prodal po celém světě přes 70 milionů alb, z toho 37 milionů ve Spojených státech…

Úplný, fascinující příběh života a díla Boba Dylana je v působivé knize Down The Highway, kterou lze považovat za definitivní biografii této americké osobnosti, vyprávěn jako nikdy předtím.

Už od počátku šedesátých let, kdy Bob Dylan ovlivnil průběh folkového revivalu písněmi jako Blowin’ In The Wind, byl jedním z nejlepších autorů nové éry, umělcem, jehož skladby zachytily ducha doby a upoutaly představivost milionů. Od té doby uplynulo hodně vody a Dylan je stále tady – milován těmi, kdo s jeho muzikou vyrůstali, a obdivován mladšími generacemi, které v něm rozpoznaly nepřekonatelného hudebního inovátora.

Ačkoli strávil bezmála půl století pod drobnohledem médií, zůstal dodnes záhadnou postavou, jejíž soukromý život – od památné nehody v roce 1966 až po otázku, kolikrát se vlastně oženil a kolik má dětí – halí mlha tajemství. Uznávaný životopisec Howard Sounes v knize Down The Highway rozptyluje veškeré pochybnosti a nabízí nový, zasvěcený pohled na téměř každý aspekt Dylanovy existence, včetně jeho hudby, historie jednotlivých nahrávání, složitého milostného života, rodiny a obchodních záležitostí. Výsledkem je dokonalý a přesný portrét této nepolapitelné a těkavé hvězdy.

Během tří let se autorovi podařilo vyzpovídat více než 250 osob, které v Dylanově příběhu sehrály klíčovou roli. Bývalí spoluhráči, přítelkyně a členové písničkářovy rodiny mu umožnili přístup k dosud neznámým dokumentům. Na základě této obrovské masy exkluzivních informací Sounes vystavěl chytlavou a čtivou biografii, srozumitelnou, a přitom velmi objevnou a vyčerpávající. Díky ní může čtenář s Dylanem znovu urazit celou jeho pouť, počínající v těžařském městečku v severní Minnesotě. Je to podivuhodná cesta a každý, kdo má doma nějaké album Boba Dylana, jí bude fascinován.

Kniha DOWN THE HIGHWAY vyšla poprvé k Dylanovým šedesátinám v roce 2001. Tehdy vyvolala značný rozruch, jelikož obsahovala řadu dříve neznámých faktů o jednotlivých členech písničkářovy rodiny či skutečném počtu Dylanových žen a dětí. Především ale přinášela objevné rozhovory s mnoha lidmi, kteří do té doby (často na Dylanovo výslovné přání) s novináři a životopisci nekomunikovali. To, spolu s faktem, že jde o opravdu kvalitní literaturu, ze Sounesovy knížky činí jednu z nejzajímavějších a nejinteligentnějších dylanovských publikací. Pro potřeby českého čtenáře, který se k tomuto pozoruhodnému bestselleru dostává s devítiletým zpožděním, byla biografie doplněna o obsáhlý doslov, shrnující poslední dekádu Dylanovy kariéry.

 Autor

Howard Sounes napsal kromě biografie Down The Highway dalších pět knih, včetně životopisu Charlese Bukowského Locked In The Arms Of A Crazy Life. Žije v Londýně.

Obsah

Autorská poznámka a poděkování | PROLOG: Včerejšek uplynul, ale minulost je stále živá | 1. Dětství v severním kraji | 2. Cesta ke slávě | 3. Město snů | 4. Apoteóza | 5. Nadoraz | 6. Venkovský život | 7. Znovu na cestě | 8. Víra | 9. Záblesky | 10. Ještě není tma | Bibliografie | Poznámky | Obrazová příloha | Závěrem | Jmenný rejstřík

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010